GRADONAČELNIK PETROVIĆ DARIVAO ŠEST BEBA ROĐENIH PRVOG DANA NOVE GODINE :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ DARIVAO ŠEST BEBA ROĐENIH PRVOG DANA NOVE GODINE


Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, darivao je danas prvorođene bebe 2021. godine sa poklonom od 500 konvertibilnih maraka.

„Tradicija darivanja prvorođenih beba će se i dalje nastaviti i to je jedna poruka društvene odgovornosti koliko nam je važna pronatalitetna politika. Ove bebe su naša nova budućnost i naše nove nade, a ujedno se zahvaljujem i svim majkama koje nose najljepšu titulu i samim tim daju nemjerljiv doprinos našem društvu. Ispred Gradske uprave Grada Bijeljina želim da uputim iskrene čestitke u novim životnim ulogama, a to je roditeljstvo“, rekao je gradonačelnik.



On je dodao da će Gradska uprava u budućnosti čvrsto stajati iza bračnih parova koji su prinuđeni da svoje potomstvo ostvaruju procesima vantjelesne oplodnje.

Načelnik ginekološkog akušerskog odjeljenja JZU Bolnica „Sveti Vračevi“, primarijus dr Vesna Perković Maksimović, zahvalila se gradonačelniku na posjeti i poklonima, te dodala da je 1. januara rođeno šest beba na ginekološkom akušerskom odjeljenju.



„Imali smo tu sreću da je prva rođena beba ujedno i prva rođena beba u Republici Srpskoj. Predsjednica Republike Srpske, gospođa Željka Cvijanović, darivala je prvu rođenu bebu zlatnikom i prigodnim poklonima, a direktor bolnice, profesor dr Zlatko Maksimović, je u ime predsjednice uručio zlatnik i poklone majci prvorođene bebe“, rekla je dr Perković Maksimović i dodala da je 2020. godine na ginekološkom akušerskom odjeljenju Bolnice „Sveti Vračevi“ rođeno 1007 beba, što je više nego u 2019. godini.

Zbog epidemioloških mjera gradonačelnik je poklone predao načelnici odjeljenja, koja će poklone uručiti majkama prvorođenih beba.

Semberija info - Lj. Božić
Foto - B. Milošević