Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) - Javni poziv za projekte digitalizacije i inovacija u turizmu :: Semberija INFO ::

 

Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) - Javni poziv za projekte digitalizacije i inovacija u turizmu


Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME) objavila je poziv za podnošenje prijedloga projekata za podršku digitalizaciji i inovacijama u sektoru turizma koji se finansira iz Programa EU COSME 2014-2020.

Opšti cilj poziva je podrška primjeni digitalizacije i inovacija u malim i srednjim preduzećima (MSP), koja se bave turizmom kroz transnacionalnu saradnju i izgradnju kapaciteta.  

Specifični cilj poziva je razviti i uspostaviti transnacionalne i međusektorske šeme podrške za izgradnju kapaciteta za digitalnu transformaciju, inovacije i rješenja “pametnog” turizma u malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma. 

Na poziv se mogu prijaviti javne institucije, privatni subjekti (MSP), neprofitne organizacije, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, institucije za obrazovanje i obuku, organizacije za poslovnu podršku itd. 

Ukupan budžet iznosi 8.000.000 evra. 

Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 11. februar 2021. godine do 17:00 sati.  

Više informacija na:
https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-tourinn-2020-3-04-innovation-uptake-and-digitalisation-tourism-sector

Molimo Vas da jasno i detaljno proučite smjernice i uslove Javnog poziva, jer je to jedini validni izvor informacija. Odsjek za LER i EI samo prosleđuje informacije, ali nije odgovoran za izmjene koje donator može da napravi.

Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije
Gradska uprava Grada Bijeljina