Gradski odbor SNSD Bijeljina: Krajnji rok za održavanje skupštine 15. januar :: Semberija INFO ::

 

Gradski odbor SNSD Bijeljina: Krajnji rok za održavanje skupštine 15. januar


Vrlo brzo će uslijediti prva sjednica novoizabrane gradske skupštine na kojoj će SNSD, sa svojim koalicionim partnerima, imati aktivnu ulogu, saopšteno je danas novinarima na konferenciji za štampu Gradskog odbora SNSD Bijeljina, uz prisustvo predstavnika političkih stranaka koje  će sačinjavati skupštinsku većinu u Bijeljini, okupljenu oko SNSD-a.

Vladimir Lazić, privremeni predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina, pozvao je predsjednika Skupštine grada Bijeljina da u zakonskom roku zakaže prvu sjednicu gradske skupštine, jer je, kako je napomenuo, krajnji rok za njeno održavanje 15. januar 2021. godine.

“Politička realnost u Bijeljini je takva, da je koalicija, koja je pred vama, osvojila povjerenje 38.092 glasa, odnosno 68,7 odsto ukupnih glasova na posljednjim lokalnim izborima. Kada je u pitanju koalicioni potencijal, to je čak 74 odsto sastava novoizabrane gradske skupštine. S obzirom na to da je u koaliciji dogovoreno da SNSD ponudi mjesto predsjednika Skupštine grada, naš prijedlog je da to bude odbornik Aleksandar Đurđević. Što se tiče ostalih kadrovskih rješenja za resorna odjeljenja, SNSD će, u dogovoru sa koalicionim partnerima, biti spreman da na prvoj sjednici Skupštine grada predloži najbolja kadrovska rješenja”, izjavio je Lazić, napomenuvši da, shodno navedenim činjenicama i političkoj realnosti u Bijeljini, od gradonačelnika se traži da to i ispoštuje u cilju održavanja stabilne političke i svake druge situacije u Bijeljini.

“Mi, kao najjača politička stranka u lokalnom parlamentu, tražimo da gradonačelnik ispoštuje ono što je govorio, a govorio je da će biti gradonačelnik svih građana. U skladu s tim, mi očekujemo da će prva sjednica lokalnog parlamenta biti održana u zakonskim okvirima i u skladu sa većinskom voljom glasača u gradu Bijeljina," dodao je on.

Skupštinsku većinu, osim sedam odbornika SNSD- a, čine i pet odbornika SDSS – Mićo Mićić, četiri odbornika iz DEMOS-a, dva iz SP, dva iz SDA, dva iz Ujedinjene Srpske i jednog iz Pokreta za Bijeljinu, što čini 23 odbornika od ukupno 31 odbornika u lokalnom parlamentu”, naglasio je Lazić, podsjećajući da novi gradonačelnik ima podršku samo osam odbornika. Lazić je tom prilikom svim građanima Bijeljine zaželio srećnu i uspješnu Novu godinu, uz želju da predstojeće praznike proslave sa svojim porodicama. 

Odgovarajući na novinarsko pitanje o eventualnim dosadašnjim kontaktima i razgovorima s novim gradonačelnikom, Lazić je izjavio da do sada nije bilo zvaničnih kontakata, ali da je opredjeljenje svih predstavnika koalicije apsolutna saradnja u korist svih građana Semberije i Republike Spske u cjelosti.
“Nadam se da ćemo u narednim danima dogovoriti i zvanične razgovore sa gradonačelnikom i o tome će javnost biti pravovremeno obaviještena”, izjavio je Vladimir Lazić.

Semberija info - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević