PRVI RADNI DAN GRADONAČELNIKA BIJELjINE: LjUBIŠA PETROVIĆ PREUZEO KLjUČ GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PRVI RADNI DAN GRADONAČELNIKA BIJELjINE: LjUBIŠA PETROVIĆ PREUZEO KLjUČ GRADA BIJELjINA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović preuzeo je od zamjenike gradonačelnika Marka Mihajlovića, ključ Grada Bijeljina i nakon tog simboličnog čina, zvanično je počeo prvi radni dan novoimenovanog gradonačelnika Petrovića.



- Gradska kuća, kuća je svakog našeg građanina i o svemu što radimo građani će putem sredstava javnog informisanja, blagovremeno biti upoznati. Preuzimanje dužnosti obavljeno je u specifičnim okolnostima i ponovo izražavam iskreno saučešće porodici preminulog dugogodišneg gradonačelnika Miće Mićića,“ rekao je Petrović. On se potom, zahvalio građanima Bijeljine i Semberije, koji su mu ukazali povjerenje i izabrali za gradonačelnika.



- Snažno i čvrsto ću biti gradonačelnik svakog građanina. U danima i godinama pred nama, stvaraćemo bolji ambijent i bolju Bijeljinu po mjeri svih građana. Javnost obavještavam da smo moji saradnici i ja već tokom jučerašnjeg dana, svim preduzećima i institucijama, njih 18, koje su pod jurisdikcijom Gradske uprave, poslali zahtjev u kojem se traži da do 25. januara dostave izvještaj o finansijskom poslovanju u periodu od 2016. do 2020. godine, o broju zaposlenih, kako na neodređeno, tako i na određeno vrijeme, o korištenju službenih automobila, potrošnje goriva, reprezentacije i tako dalje“, rekao je Petrović i dodao da je ovo prilika da se analizira stanje i da će svako javno preduzeće koje je pozitivno poslovalo, biti adekvatno nagrađeno, a sa negativnim poslovanjem, uslijediće adekvatne sankcije.

- Stepen odgovornosti prema državnim, odnosno narodnim resursima, mora biti na najvećem nivou. Bavićemo se društveno-odgovornim radom, a ne politikanstvom“, rekao je gradonačelnik Petrović. On je podsjetio i na dan primopredaje dužnosti, rekavši da, na osnovu dokumenata koja su mu predočena, ukupna budžetska sredstva koja su realizovana, iznose 85 posto u odnosu na plan.

- U  2020. godini, Grad Bijeljina se zadužio za osam miliona KM, a otplaćeno je manje od tri miliona KM kredita. Ukupne kratkoročne i dugoročne obaveze iznose oko 37.000.000 KM, od čega su 32.000.000. KM dugoročna zaduženja. Značajne stavke su i doznake prema građanima u iznosu od 5.300.000 KM“, rekao je Petrović i najavio da će uslijediti i analiza trošenja sredstva u Gradskoj upravi, korištenju službenih automobila, troškova reprezentacije, troškovi službenih telefona.

- Cilj je efikasan i racionalan rad Gradske uprave“, rekao je Petrović. On je predstavio svoj tim saradnika, od kojih  će neki „pro bono“ raditi, a to su prof. dr ekonomskih nauka Mirjana Orašanin, master elektrotehnike i računarstva Bogdan Tadić, inženjer poljoprivrede Sreten Vučković, master menadžer organizacije rada Mladen Arsenović i pravnik Miodrag Bešlić.

Gradonačelnik Petrović je svim građanima čestitao predstojeće praznike uz želju da ih dočekaju i zdravlju i sreći.

Semberija info - O. Stjepanović
​Foto - B. Milošević