Gradonačelnik Petrović ponudio pomoć Petrinji i Kostajnici :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Petrović ponudio pomoć Petrinji i Kostajnici


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uputio je telegram saučešća gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću povodom jučerašnjeg katastrofalnog zemljotresa koji je odnio ljudske živote i pričinio ogromnu materijalnu štetu. U telegramu se, između ostalog, ističe:

„Grad Bijeljina je prije nekoliko godina u dva navrata takođe bio pogođen prirodnom katastrofom, kada su poplave pričinile ogromnu materijalnu štetu i najbolje znamo koliko je u tim trenucima važna solidarnost i pomoć. Vjerujemo da granice ne smiju biti smetnja da se pomoć dostavi i zato će Grad Bijeljina u najskorije vrijeme poslati pomoć Petrinji.“
 
Petrović je ponudio pomoć i opštini Kostajnica u Republici Srpskoj, gdje je zemljotresa takođe izazvao znatnu materijalnu štetu.
 
Snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru pogodio je juče Petrinju u Hrvatskoj, a osjetio se u cijelom regionu. Poginulo je najmanje sedmoro lica, desetine je povrijeđeno, a velika materijalna šteta nastala je i u opštinama i gradovima u zapadnom dijelu Srpske, posebno u Kozarskoj Dubici, Kostajnici i Prijedoru. 

Grad Bijeljina