NOVOGODIŠNjI BAZAR NA ZELENOJ PIJACI :: Semberija INFO ::

 

NOVOGODIŠNjI BAZAR NA ZELENOJ PIJACI


Drugi po redu Novogodišnji bazar održava se danas i sutra ( 29. i 30. decembra) na Zelenoj pijaci. Sa 20-ak izlagača i iznenađenjima koje je priredio ,,Komunalac“, organizator ovog sajma, Bijeljincima je priređena novogodišnja čarolija u srcu grada. 
 
Prošle godine započeta, ove godine se nastavlja  na Zelenoj pijaci započeta novogodišnja priča. Štandovi u Cvjetnoj ulici  su se zašarenili raznovrsnom ponudom, građani u velikom broju razgledaju i biraju unikatne novogodišnje aranžmane, rukotvorine, zimnicu, kolače... Novogodišnji i Božićni praznici su na pragu, pa su građani uveliko u potrazi za onim što će unijeti dodatnu čaroliju u njihove domove.
 
,,Cilj ove manifestacije jeste da svi naši izlagači, kreativni sugrađani, imaju  priliku da svoje proizvode izlože na tezgama Zelene pijace. Svi izloženi proizvodi su izrađeni sa puno truda i ljubavi. Na tezgama se mogu naći raznovrsni novogodišnji ukrasi, a za zaštitu od hladnoće u ovo najhladnije godišnje dobai tu su od vune pletene čarape, rukavice, šalovi, kape, prsluci i džemperi.  U ponudi je i zimnica, ali i kolači, te mnogi drugi proizvodi,  navodi tehnički direktor  Danijel Perić izražavajući nadu da će Novogodišnji bazar prerasti u tradicionalnu manifestaciju i svake godine imati sve veći broj izlagača.
 


 Kako kaže, uprava a.d. ,,Komunalca“ izašla je u susret izlagačima i obezbijedila im je besplatno tezge na Zelenoj pijaci tokom dvodnevnog Novogodišnjeg bazara.
 
,,Zelena pijaca je srce svakog grada, a ja moram reći da ova naša Zelena pijaca ima i srce i dušu, zaista živi s ovim gradom“,  kaže  Perić  naglasivši da su ove godine položili i jedan ispit humanosti- dio sredstava izdvojiće za liječenje naše sugrađanke Daliborke Simić koja se bori sa opakom bolesti.
 
Najbogatiji štand na ovogodišnjem Novogodišnjem bazaru je humanitarni štand neformalne grupe žena koja sakuplja sredstva za liječenje Daliborke Simić, majke dvoje djece.
 
,,Okupile smo se, 15 nas je i sve smo majke,  da bi pomogle našoj sugrađanki Daliborki Simić  koja boluje od progresivnog raka dojke, a kojoj je potrebno oko 20.000 evra za liječenje u Grčkoj. Pozivam naše sugrađane da dođu i posjete naš štand na kom ima raznovrsnih ručnih radova, igračaka, knjiga, hrane...zaista ima svega, da kupe nešto od toga i tako dajući svoj doprinos za  liječenje Daliborke učine dobro djelo.  Inače, cijene nismo određivali, a svako neka za odabrani proizvod ostavi koliko može“, rekla je Danijela Šarić dodavši da pomoć mogu dati i pozivom na broj 1412 za Daliborku Simić.
 
Semberija info