Skupština Grada Bijeljina: Usvojen Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju :: Semberija INFO ::

 

Skupština Grada Bijeljina: Usvojen Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju


Skupštinska većina Grada Bijeljina donijela je danas odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od sedam miliona konvertibilnih maraka. Sredstva su namjenska i planirana su za nastavak izgradnje kanalizacije sa 4,9 miliona maraka, 1,6 miliona KM za izgradnju sanitarne ćelije na regionalnoj deponiji i pola miliona KM za ugradnju reflektora na Gradskom stadionu.



Odbornici su usvojili i Informaciju o realizaciji jesenje sjetve u 2018. godini i pripremama za proljećnu sjetvu u tekućoj godini, a Izvještaj o radu Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća za prošlu i Program rada za 2019. godinu nisu dobili podršku odbornika.

Na 25. sjednici usvojeni su: Izvještaj o radu Turističke organizacije za 2018. godinu sa programom rada za tekuću godinu, Prijedlog programa korišćenja sredstava prikupljenih na računu posebnih namjena, a po osnovu prihoda od boravišne takse, Trogodišnji indikativni finansijski plan implementacije strategije razvoja Grada Bijeljina za period 2019-2021. godine, te Godišnji plan implementacije strategije razvoja Grada za 2019. godinu. 

Semberske novine/O.Stjepanović
Foto: B.Milošević


"Skupština Grada Bijeljina je danas, između ostalih dokumenata, usvojila trogodišnji indikativni finansijski plan implementacije Strategije razvoja Grada Bijeljina za period 2019-2021. godine, kao i godišnji plan implementacije Strategije razvoja Grada Bijeljina za 2019. godinu.

- Ovi dokumenti izrađuju se u skladu sa MIPRO metodologijom i važno je da postoji plan na koji način želimo da razvijamo naš Grad. Revidirana Strategija razvoja Grada prilagođena je evropskim standardima odnosno Agendi 2030 i ciljevima održivog razvoja, koji se zasnivaju na udruživanju i partnerskom odnosu javnog, privatnog i civilnog sektora, da bi se ostvario održivi razvoj zasnovan na tri stuba – društvenom, ekonomskom i ekološkom - navela je šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović, dodajući da će za trogodišnje projekte predviđene Strategijom biti uloženo 23 miliona konvertibilnih maraka iz gradskog budžeta, dok su eksterna sredstva planirana u iznosu od oko 96 miliona KM."

Izvor: Grad Bijeljina