U BIJELjINI 26 NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 26 NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 635 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 180 osoba. Radi se o 86 muških i 94 ženske osoba, od kojih su 12 mlađe, 111 srednje i 57 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta,55 osoba je iz Banjaluke, 26 iz Bijeljine, 15 iz Prijedora, po 13 iz Doboja i Teslića, 12 iz Zvornika, sedam iz Laktaša, šest iz Gacka, po četiri iz Višegrada i Dervente,  po tri iz Novog Grada i Prnjavora, po dvije iz Donjeg Žabara, Lopara, Šamca i Opštre Luke i po jedna iz Broda, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Milića, Modriče, Petrova, Stanara, Foče i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 22 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 15 muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Doboja, tri iz Prijedora, po dvije osobe iz Nevesinja, Banjaluke, Teslića i Broda i po jedna osoba iz Mrkonjić Grada, Čajniča, Zvornika, Bileće, Kneževa, Modriče i Dervente.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 35.370 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.610 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 21.506 osoba, a testirano je ukupno 154.976 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 999, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 362, a u opštim bolnicama  637.U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 10.582 osoba, a nadzor je završen kod 108.950 osoba.

Semberija info