DJEČIJI VRTIĆ „DRAGAN I ZORAN“: PROSLAVILI NIKOLjDAN :: Semberija INFO ::

 

DJEČIJI VRTIĆ „DRAGAN I ZORAN“: PROSLAVILI NIKOLjDAN


Lomljenjem slavskog kolača, krsnu slavu Nikoljdan, obilježili su u Dječijem vrtiću „Dragan i Zoran“. Ove godine, zbog pandemije virusa korona, poštujući preporuke nadležnih institucija, slava je obilježena bez dječijeg programa i zvanica, a čin lomljenja slavskog kolača, obavio je Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije sa kumom slave Jovanom Cvjetkovićem i rukovodstvom ove ustanove.
 
-Danas praznujemo, onako kako možemo da praznijemo, uz poštovanje propisanih medicinskih mjera, a u cilju zaštite zdravlja našeg naroda. Ljekari i zdravstveni radnici nastoje svojom naukom i svojim znanjem, da se bore sa ovom pošasti, a sa druge strane crkva svojim molitvama i blagoslovima, prizivanjem imena Božijeg i svetitelja naših, kao što je i Sveti otac Nikolaj, koji je veoma poštovan u našem narodu“, rekao je episkop Fotije čestitajući Nikoljdan uz želju da ubrzo dođe vrijeme da se ponovo slavi kao i prethodnih godina.


 
U ime osnivača i vlasnika vrtića, porodice Jelić, kao i u ime zaposlenih, episkopu Fotiju se zahvalio direktor vrtića Goran Gašić.
 
-Želja nam je da nam sveti Nikolaj podari puna jedra i mirne vode, kako bi ovaj veseli brod plovio još dugo godina, na radost svih mališana u gradu Bijeljina“, rekao je Gašić uz želju da naredne godine, uz Srpsku pravoslavnu crkvu, veliki broj prijatelja ove ustanove i veselu graju polaznika vrtića „Dragan i Zoran“, proslave Nikoljdan kao što je slavljen i prethodnih godina.

Semberija info