BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: Održan sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova primarnog nivoa :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: Održan sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova primarnog nivoa


U JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ održan je sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova primarnog nivoa, koje pokriva bijeljinska bolnica, sa članovima Kriznog štaba ove zdravstvene ustanove. Sastanak se održao u cilju koordinacije daljih aktivnosti u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Direktor JZU Bolnica „Sveti Vračevi“, prof. dr Zlatko Maksimović, rekao je da je sastanak bio izuzetno konstruktivan i da su se osvrnuli kako na prethodni period, tako i na dane koji predstoje.

„Sastanci koje smo održavali prethodnih mjeseci su svakako dali rezultate i naša regija je odgovorila zadatku, kada je u pitanju pandemija prouzrokovana koronavirusom. Konstatovali smo da smo donosili prave odluke u pravo vrijeme. Ono zbog čega treba da budemo izuzetno oprezni, jesu predstojeće slave i praznici. Direktorica Doma zdravlja i ja smo ispred Kriznog štaba Grada Bijeljina bili na sastanku kod Njegovog Preosveštenstva vladike Fotija i zajedno sa njim smo apelovali na građane da svi predstojeći praznici treba da se proslave u krugu porodice“, istakao je Maksimović.

Primarijus dr Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja Bijeljina, istakla je da je trenutna epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, ali da uz poštovanje epidemioloških mjera postoji nada za poboljšanjem.

„U ime svih zdravstvenih radnika želim da zamolim sve građane da čuvaju prvenstveno sebe, ali i svoje najbliže, jer kada čuvamo sebe onda čuvamo i druge. Na taj način sačuvaćemo i zdravstveni sistem Republike Srpske. Želim da najradosniji hrišćanski praznik dočekamo srećni i sa minimalnim brojem zaraženih“, rekla je Đukin.

Semberija info