BIJELjINSKI ROTARIJANCI POMOGLI EMI KOVAČ :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI ROTARIJANCI POMOGLI EMI KOVAČ


Rotari klub Bijeljina je nizom aktivnosti potvrdio da je njihov moto bio i ostao ,,Služenje iznad sebe“. Klub u kom su okupljeni uspješni ljudi iz različitih profesija i preferencija, kojima je zajedničko da šire dobru volju, da dijele brige  i veselje, veoma su aktivni u našem gradu.
 
Realizovali su niz  projekata usmjerenih ka poboljšanju naše lokalne zajednice i pomagali grupama i pojedincima. Posljednja u nizu je pomoć i podrška Emi Kovač, bijeljinskom atletskom biseru.
 
,,Humanost i briga za druge suština je rotarijanstva“, ističe predsjednica Rotari kluba Bijeljina Vesna Stevanović koja nam je potvrdila da su sinoć uručili novčanu nagradu atletičarki Emi Kovač, višestrukoj prvakinji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.
 
Ema Kovač tri godine trenira atletiku, učenica je sedmog razreda Osnovne škole ,,Knez Ivo od Semberije“, a vrijedan i marljiv trud na treninzima donosi sjajne rezultate na takmičenjima školskog uzrasta. Trostruka je prvakinja BiH, dvostruka vicešampionka BiH u dvije starije kategorije i peterostruka prvakinja Republike Srpske u svojoj uzrasnoj kategoriji.
 
,,Saznali smo da je naša sugrađanka, 12-godišnja Ema Kovač, nakon tri godine treniranja u bijeljinskom Atletskom klubu ,,Akademac“,  prešla u brčanski Atletski klub ,,Cross“, a razlog je da u tamošnjem klubu ima bolje uslove za treninge i bolju stručnu pomoć.  Odlasci na treninge u Brčko značajno su finansijsko opterećenje za Eminu porodicu, pa smo odlučili da im bar malo pomognemo s te strane. Uslijediće i paket od žena našeg kluba inervil, rekla je Vesna Stevanović izražavajući zadovoljstvo što rade korisne stvari.
 
Velibor Kovač, Emin tata, zahvalio je Rotari klubu Bijeljina na pomoći, te što su uočili Emin atletski potencijal i uspjehe koje je postigla u kratkom periodu i u toliko različitih disciplina.
 
Precizirajući da sada pet puta sedmično odlazi na treninge u Brčko, Ema kaže da s nestrpljenjem očekuje nove turnire, a i nove rekorde.

Semberija info