U BIJELjINI OZVANIČENA SKUPŠTINSKA VEĆINA :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI OZVANIČENA SKUPŠTINSKA VEĆINA


Sedam stranaka koje su osvojile ukupno dvadeset i tri odbornička mandata u Skupštini grada Bijeljina okupljene u Koaliciji koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Stranka demokratske Srpske Semberija (SDSS), Demokratski savez (DEMOS), Socijalistička partija (SP), Ujedinjena Srpska (US), Stranka demokratske akcije (SDA) i Pokret za Bijeljinu potvrdile su da potpuno podržavaju Sporazum o zajedničkom formiranju skupštinske većine u gradu Bijeljina, potpisan 16.11.2020. godine.

-Juče su predsjednici pomenutih stranaka, potpredsjednik SDSS i svih dvadeset tri odbornika, koji su osvojili mandate na njihovim listama, ponovo potpisima potvrdili, u skladu sa članom 3 Sporazuma, privrženost nastavku daljeg političkog koalicionog djelovanja u gradu Bijeljina.

Ovim je ozvaničena skupštinska većina u Skupštini grada Bijeljina koju će činiti dvadeset i tri odbornika (od ukupno 31 koliko broji gradski parlament). Naših sedam stranaka je na proteklim izborima osvojilo 37.078 odnosno 68,7% ukupnih glasova, a kad je u pitanju koalicioni potencijal prema osvojenim mandatima to je čak 74% sastava novoizabrane gradske skupštine. Mi zajedno želimo da radimo na razvoju grada Bijeljine, na dobrobit svih njenih građana i spremi smo da sarađujemo sa svima koji uvaže naš koalicioni potencijal i povjerenje koje nam je na izborima dalo više od dvije trećine građana Semberije'', navedeno je u saopštenju za javnost Koalicije koju čine SNSD, SDSS, DEMOS, SP, US, SDA i Pokret za Bijeljinu.

Semberija info