PU BIJELjINA: MJESEC BORBE PROTIV BOLESTI ZAVISNOSTI :: Semberija INFO ::

 

PU BIJELjINA: MJESEC BORBE PROTIV BOLESTI ZAVISNOSTI


Policijska uprava Bijeljina obilježila je Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti koji je trajao od 15. novembra, a tim povodom su prolaznicima dijelili promotivni materijal pod nazivom „Izaberi prave vrijednosti“.

Policijski službeni su edukativni materijal dijelili sa ciljem podizanja svijesti građana o štetnosti upotrebe opojnih droga. Na promotivnom materijalu je prikazana štetnost od zloupotrebe droga, ali i pojašnjenja kako da roditelji prepoznaju, odnosno, identifikuju prve simptome kod djeteta, koji bi ukazivali eventualno komnzumiranje opojnih droga. Portparol PU Aleksandra Marić podsjetila je da su policijski službenici PU Bijeljina, u proteklh 11 mjeseci nadležnim tužilaštvima podnijeli 29 izvještaja protiv 45 lica kojima je otkriveno 45 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opjnih droga.


-Od navedenih 45 lica, 14 su povratnici u izvršenju krivičnih djela, a jedno lice je maloljetno. U proteklih 11 mjeseci, po ovom osnovu, slobode je lišeno 12 lica, od kojih je jedno lice ženskog pola“, rekla je Marićeva. Ona je istakla da je najznačajnija akcija PU u ovoj godini bila akcija „Kristal“, koja je realizovana u maju i  junu.



-U akciji „Kristal“ je pronađeno i zaplijenjeno više od 5. 300 grama marihuane, preko 450 grama kokaina i značajne količine drugih opojnih droga“, naglasila je Marićeva i dodala da su u proteklih 11 mjeseci 63 lica lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom opijata. Ona je istakla da su u preventivnom cilju, policijski službenici ostvarili dobre kontakte sa direktorima osnovnih škola, nastavnim kadrom i psiholozima, kako bi se učenicima ukazivalo na štetnost od opojnih droga.

Semberija info