U BIJELjINI 44 NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 44 NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti Apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 885 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 346 osoba. Radi se o 189 muških i 157 ženskih osoba, od kojih je 41 mlađe, 216 srednje i 89 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 108 osoba je iz Banjaluke, 44 iz Bijeljine, 19 iz Zvornika, 17 iz Prijedora, 12 iz Laktaša, deset osoba je iz Doboja, po devet iz Gradiške i Kozarske Dubice, po osam iz Kotor Varoša i Lopara, po sedam iz Kostajnice i Teslića, po šest iz Bratunca, Dervente i Prnjavora, po pet osoba iz Kneževa, Mrkonjić Grada i Čelinca, po četiri iz Berkovića, Višegrada i Novog Grada, po tri osobe su iz Nevesinja, Novog Goražda, Petrova, Srebrenice i Šamca, po dvije izBroda, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Modriče, Oštre Luke, Ugljevika, Foče, Han Pijeska i Čajniča i po jedna osoba je iz Osmaka, Petrovca, Ribnika, Rudog, Srpca, Trnova, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 11 muških i osam ženskih osoba starije i srednje životne dobi, od kojih je pet osoba iz Banja Luke, dvije iz Bijeljine i Doboja i po jedna osoba iz Gradiške, Zvornika, Prijedora, Mrkonjić Grada, Ribnika, Čelinca, Laktaša, Novog Grada, Kotor Varoši i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 33.271 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 1.340 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 19.149 osoba, a testirano je ukupno 147.429 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.115, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 384, a u opštim bolnicama  731. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12.306 osoba, a nadzor je završen kod 104.101 osobe.

Semberija info