Program COSME 2014-2020 - Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga Sufinansiranje javnih nabavki konzorcijuma za inovacije :: Semberija INFO ::

 

Program COSME 2014-2020 - Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga Sufinansiranje javnih nabavki konzorcijuma za inovacije


Program EU za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća – COSME (The EU Programme for Competetiveness of Small and Medium-Sized Enterprises) je program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća. 
 
U okviru programa COSME 2014-2020 otvoren je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga Sufinansiranje javnih nabavki konzorcijuma za inovacije. 

Opšti cilj poziva je doprinijeti jačanju konkurentnosti i održivosti preduzeća EU, unapređenju malih i srednjih preduzeća koja imaju pristup tržištu javnih nabavki i povećanju vidljivosti i svijesti o prednostima inovativnosti u oblasti javnih nabavki.

Ovaj poziv za podnošenje projektnih prijedloga ima tri glavna cilja, a to su podrška saradnji između kupaca, povećanje uticaja javnih nabavki na inovacije, povezivanje i uspostavljanje sinergije sa istraživačkim i inovacionim projektima koje finansira EU kada je to moguće.

Na predmetni poziv se mogu prijaviti neprofitne i profitne organizacije, javne institucije, univerziteti i istraživačke institucije.

Rok za podnošenje prijava je 19. januar 2021. godine do 17:00 sati.

Više informacija na:

https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-ppi-2020-2-04-co-financing-public-procurement-innovation-consortia

Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije
Gradska uprava Grada Bijeljina