MIRKO ŠAROVIĆ, PREDSJEDNIK SDS U BIJELjINI:NAŠ KONCEPT JE DAVANjE ŠANSE MLADIMA I PODMLAĐIVANjE STRANKE :: Semberija INFO ::

 

MIRKO ŠAROVIĆ, PREDSJEDNIK SDS U BIJELjINI:
NAŠ KONCEPT JE DAVANjE ŠANSE MLADIMA I PODMLAĐIVANjE STRANKE


Bijeljina je odbranjena, kada je u pitanju Srpska demokratska stranka. Imamo gradonačelnika i naš koncept davanja šanse mladima koji imaju viziju i koji imaju svoj program, pokazao se ispravnim i to je put za djelovanje SDS-a u budućnosti, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke na konferenciji za štampu u Bijeljini, kojoj su prisustvovali i Milan Milićević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a, Rado Savić, potpredsjednik SDS-a, Tomica Stojanović, član Glavnog odbora SDS-a, novi gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i novoizabrani odbornik Mirjana Orašanin. Šarović je naglasio da će SDS ići u podmlađivanje stranke i pružati šansu onima na kojima je budućnost Republike Srpske.

„ To je nešto što će i Bijeljini i Republici Srpskoj donijeti dalji napredak i razvoj. Želimo da Bijeljina, uz Banjauku, bude najvažnija sredina za cijelu Republiku Srpsku. Zahvaljujem građanima Bijeljine na podršci. Mislim da su ispravno postupili, jer su dali povjerenje Ljubiši Petroviću. On ima odličan program i viziju. Naše poštovanje i prema onima koji nisu glasali za našeg kandidata, jer će on, ipak, biti gradonačelnik svih građana, svih Bijeljinaca i Semberaca. Vjerujem da će on održati svoje obećanje. Razgovaraćemo i sa našim koalicionim partnerima, sa PDP-om, a razgovaraćemo i sa svima drugima oko  obezbjeđenja skupštinske većine za našeg gradonačelnika. Razgovore ćemo nastaviti i oni će biti intenzivirani. SDS će stajati iza Ljubiše Petrovića u svakom trenutku, a vjerujem da će i Bijeljina pod vođstvom SDS-a nastaviti sve kapitalne projekte koji se ovdje planiraju.  Siguran sam da ćemo, uz gradonačelnika, imati i dovoljno odborničkih ruku koje će podržati ono što je on obećao građanima Bijeljine u ovoj predizbornoj kampanji“, istakao je Šarović.

Tomica Stojanović, član Glavnog odbora SDS-a i predsjednik Gradskog odbora ove stranke tom prilikom je istakao da se ostvarilo uvjerenje da će kandidat SDS-a pobijediti, pozvavši sve zainteresovane da dođu u SDS, gdje su svima vrata široko otvorena.

„ Možda mnogi nisu u to vjerovali, ali mi jesmo. Želim samo da poručim građanima, da sve ono što smo u kampanji govorili, maksimalno ćemo se potruditi da to ispunimo i da naša predizborna obećanja ne budu prazna priča. Želim da pozovem sve građane, buduće simpatizere, da dođu i da se učlane u našu stranku. Želimo dati priliku madim ljudima da kreiraju budućnost naše stranke i budućnost našeg grada i RS, odnosno želimo da stvaramo jedan novi i kvalitetniji ambijent na nivou Bijeljine i Republike Srpske“, istakao je Stojanović.
Novoizabrani gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ponovo je istakao da su vrata SDS-a otvorena za saradnju svima, pa i bivšim članovima SDS-a.

„Nudimo ispruženu ruku svima onima koji žele sa nama sarađivati. To se odnosi i na narodne odbornike koji su izabrani narodnom voljom. Nakon što CIK BiH verifikuje izborne rezultate, mi ćemo krenuti u razgovore oko formiranja gradske vlasti. Želimo da ispoštujemo volju građana i da radimo u interesu svih građana Bijeljine. Lično sam otvoren  za sve razgovore nakon proglašenja zvaničnih izbornih rezultata. Ne želim da pravim nikakve podjele i da stvaram bilo kakve razlike. Želim da budem gradonačelnik svih građana“, istakao je Ljubiša Petrović.

Rado Savić, novi, stari načelnik opštine Lopare, izjavio je da je SDS,  sa svojih jedanaest odbornika, već dogovorio novu skupštinsku većinu sa tri odbornika PDP-a, te da opština Lopare već od šesnaestog novembra normalno funkcioniše i radi.

„Mislim da smo opravdali povjerenje građana i da su nam oni poslali na izborima jasnu poruku, da se za njih i njihove interese borimo i u narednom periodu, da nastojimo da obezbijedimo bolji život onima koji su za nas glasali na izborima“, rekao je Savić.

Semberija info