Dezinfekcioni tunel na ulazu u Gradsku upravu: Čuvajmo jedni druge :: Semberija INFO ::

 

Dezinfekcioni tunel na ulazu u Gradsku upravu: Čuvajmo jedni druge


U cilju prevencije širenja virusa korona u javnim institucijama, gradski Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije je realizacijom projekta „Budimo odgovorni – čuvajmo jedni druge“, nabavio dva tunela za dezinfekciju koja su postavljeni u dva ulaza Gradske uprave.

Dezinfikacioni tunel predstavlja najbolje rješenje kada su u pitanju ustanove sa visokom frekvencijom ljudi, jer nudi najviši nivo sanitacije, a u isto vrijeme se koristi siguran i ekološki prihvatljiv vid zaštite. Tehnologija koju koriste postavljeni tuneli vrši dezinfekciju sredstvom koje pruža zaštitu od bakterija, virusa, gljivica i ostalih mikroorganizama, a koristi formulu na bazi vode, koja ne sadrži koncentracije alkohola i toksina, dermatološki je testirana i ekološki prihvatljiva.



Projekat „Budimo odgovorni – čuvajmo jedni druge“ je realizovan u sklopu programa „Odgovor na kovid-19 prema iskazanim potrebama opština i gradova u BiH“, koji realizuje UNDP, a finansira Vlada Švajcarske.

U prethodnom periodu, u partnerstvu sa civilnim sektorom, još dva dezinfekciona tunela su postavljena u ulaz šalter-sale u Gradskoj upravi, kao i na ulaz u glavnu zgradu Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“. Za potrebe edukacije o opasnostima i načinu širenja virusa, snimljeno je i pet video klipova, koji se distribuiraju putem lokalnih portala i društvenih mreža.

Semberija info