Stevanović: Srpska vojska uvijek bila oslobodilačka :: Semberija INFO ::

 

Stevanović: Srpska vojska uvijek bila oslobodilačka


Polaganjem cvijeća na centralni spomenik poginulim borcima, u Bijeljini su obilježeni Dan boraca i Dan Boračke organizacije Republike Srpske, a predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović izjavio je da je srpska vojska uvijek bila oslobodilačka vojska koja je branila svoju teritoriju.
 
Stojanović je rekao da će centralna manifestacija u okviru današnjeg obilježavanja biti organizovana u Dobrunu, a da je ovaj značajan datum planiran i odlukom Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.
 
,,Okupili smo se danas da se sjetimo naših saboraca, naših drugova, i svih onih koji su se godinama borili za svetu srpsku zemlju. Srpska vojska uvijek se borila za slobodu, nezavisnost, i uvijek je bila oslobodilačka vojska'', naveo je Stevanović.
 


On je istakao da je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 1.000 boraca sa područja Bijeljine i da su 2.000 porodica poginulih boraca našle utočište u Semberiji.
 
,,U Bijeljini danas živi oko 4.000 ratnih vojnih invalida i 20.000 demobilisanih boraca, čiji položaj uopšte nije zadovoljavajući'', naglasio je Stojanović.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kaže da bez zalaganja boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, danas ne bi bilo ni Republike Srpske.
 
,,Ta borba još traje jer su sada na potezu ljudi koji treba da obezbijede demobilisanim borcima i porodicama poginulih uslove za život koji su dostojni čovjeka'', dodao je Mićić.