Finansijska podrška Grada za zdravstvene radnike :: Semberija INFO ::

 

Finansijska podrška Grada za zdravstvene radnike


Grad Bijeljina, usljed teške epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa korona i teških uslova u kojima se ljekari bore za živote pacijenata, donio je odluku da finansijski nagradi zdravstvene radnike u Domu zdravlja i Bolnici „Sveti Vračevi“, izdvojivši po 100.000 konvertibilnih maraka za ove ustanove.
 
Gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da su ovu odluku podržali svi članovi Štaba za vanredne situacije, koji su se saglasili da se ljekari nalaze na prvoj liniji odbrane od kovida-19.
 
- Doktori i medicinsko osoblje u bijeljinskom Domu zdravlja i Bolnici su na ivici snaga, posebno kada je riječ o kovid-bolnici gdje po cijeli dan rade u skafanderima i pod drugom zaštitnom opremom. Domu zdravlja su smanjeni prihodi od participacije, jer je uveden poseban sistem rada usljed pandemije, i već nekoliko puta ove godine Grad izdvaja sredstva za pomoć našim zdravstvenim ustanovama, ukupno 1.300.000 KM od početka pandemije – naveo je Mićić.
 
On je podsjetio da su nedavno iz gradskog budžeta obezbijeđena sredstva za zapošljavanje ljekara i medicinskog osoblja sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji već nekoliko dana pomažu doktorima Doma zdravlja u borbi protiv virusa korona.

Grad Bijeljina