KAKO DA GLASATE UKOLIKO STE KOVID POZITIVNI ILI U IZOLACIJI? :: Semberija INFO ::

 

KAKO DA GLASATE UKOLIKO STE KOVID POZITIVNI ILI U IZOLACIJI?


S obzirom na činjenicu da će značajan broj naših sugrađana, koji su trenutno pozitivni na virus korona ili se nalaze u kućnoj izolaciji, željeti da glasaju i da svoj glas daju nekoj od političkih stranaka, iz Gradske izborne komisije kažu da je izmijenjenim i dopunjenim pravilima CIK –a BiH precizno definisano kako će i građani koji su pozitivni na virus korona biti u mogućnosti da obave svoju građansku dužnost i da glasaju.

Prema uputstvu CIK-a BiH, građani koji su pozitivni na virus korona i nalaze se u izolaciji mogu 72 sata prije otvaranja birališta putem mejla da upute zahtjev Mobilnom kovid timu za glasanje.

U međuvremenu je građanima koji se nalaze u takvoj situaciji omogućeno i da na dan izbora, do devet sati ujutro, proslijede mejl u Gradsku izbornu komisiju, odnosno da traže od Mobilnog kovid tima da im omogući glasanje.

Oni treba  putem mejla da dostave i ljekarsko rješenje, odnosno rezultat testa da su pozitivni na virus korona, kao i kopiju lične karte. U jednom mejlu može se dostaviti zahtjev za jednu osobu i članove njegove porodice, ukoliko su i oni pozitivni na virus korona ili se nalaze u izolaciji“, pojašnjavaju iz Gradske izborne komisije. 

Semberija info