Šampioni kod gradonačelnika :: Semberija INFO ::

 

Šampioni kod gradonačelnika


U čast boksera Bokserskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine danas je upriličen prijem kod gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića. Povod za današnji prijem bilo je nedavno održano Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine, „Box Fight“, održano od 30. oktobra do 1. novembra u Sportskom centru „Despotović“. Na ovom prvenstvu bijeljinski bokseri su ostvarili veliki uspjeh. Od 10 kategorija na prvenstvu BiH, pet zlatnih u muškoj, a dvije u ženskoj konkurenciji su osvojili takmičari BK „Radnik“.

Predsjednik BK „Radnik“, Milenko Tomić je upoznao gradonačelnika Mićića sa uspjesima koje bokseri „Radnika“ postižu posljednjih godina, ponosno predstavljajući grad Bijeljinu širom BiH i Evrope. Tradicija kvalitetnog rada sa mladim sportistima u ovom klubu daje svoje najljepše plodove. Međutim, podrška nadležnih institucija kvalitetnom radu i uspjesima bijeljinskih boksera nije na potrebnom nivou.

-Na nedavno završenom Pojedinačnom prvenstvu BiH, Bijeljina je dobila pet državnih prvaka BiH u muškoj i dvije prvakinje u ženskoj kategoriji. Na taj način, svi ovi sportisti su stekli uslove da se sljedeće godine takmiče na međunarodnoj sceni. Potrudićemo se da obezbijedimo dovoljno sredstava da bar neki od njih izađu na evropsku boksersku scenu i predstave naš grad i njegovu školu boksa na najbolji način. Zahvalni smo Gradskoj upravi Grada Bijeljina koja je svoj dio materijalne podrške našem klubu u dogovorenom roku  ispunila, ali nažalost to nije dovoljno za maksimalnu podršku našim šampionima“, rekao je Milenko Tomić.

Gradonačelnik Mićo Mićić se zahvalio treneru Tomiću na velikoj brizi, trudu i ulaganju koje nesebično daje Bokserskom klubu „Radnik“. Istakao je veliku posvećenost Gradske uprave razvoju sporta u Semberiji gdje, iako Grad Bijeljina od svih lokalnih zajednica u BiH izdvaja procentualno najveći dio budžeta za sport, nema prevelikog prostora za punu podršku svim sportskim klubovima u mjeri u kojoj oni to zaslužuju.

-Potrudićemo se da putem naših kontakata sa odgovornim ljudima kojima je dužnost da brinu o sportu na republičkom i državnom nivou vlasti obezbijedimo adekvatnu podršku našim šampionima. Trud koji ste do sada uložili treba biti viđen i ocjenjen i van granica BiH“, rekao je gradonačelnik Mićić.
 
Podsjećamo, Bokserski klub „Radnik“ osnovan je davne 1946. godine u Bijeljini. Takmičio se u drugoj saveznoj ligi Jugoslavije. Do sada je osvojio tri puta šampionsku titulu Premijer lige BiH. Najveći dosadašnji uspjesi na međunarodnoj sceni su srebrena medalja na Balkanskom prvenstvu Salke Nargalića sa reprezentacijom Jugoslavije i bronzana medalja na Mediteranskim igrama u Peskari Velibora Vidića.

Pojedinačno najbolji bokseri u istoriji kluba su bili Hasan Dukić, Salko Nargalić, Mirsad Bilalić, Milenko Tomić, Bego Ćelahmetović, Zoran Gajić, Slaviša Simeunović, Adnan Hadžihajdić, Velibor Vidić, Đorđe Tomić.
Što se tiče trenera kluba, najveće uspjehe bokseri „Radnika“ postigli su sa trenerom kluba i reprezentacije BiH, Milenkom Tomićem, koji je dva puta proglašen trenerom godine. 

Semberija info