VELIKI DAN ZA DJECU I NjIHOVE RODITELjE :: Semberija INFO ::

 

VELIKI DAN ZA DJECU I NjIHOVE RODITELjE


Gradonačelnik Mićo Mićić posjetio je Dnevni centar za djecu s poteškoćama u razvoju, koji je u međuvremenu dobio upotrebnu dozvolu i mogućnost za rad.

„ Uz pomoć Japanske Vlade, koja je donirala oko 360.000 KM, izgradili smo i opremili ovaj centar. Ostalo nam je još da na proljeće izgradimo i igralište za djecu s posebnim potrebama u sklopu ovog dnevnog centra. U međuvremenu je u potpunosti opremljen i Centar za socijalni rad koji će biti od velike pomoći socijano ugroženim osobama. Nakon katastrofalnih poplava iz 2.014. godine, stari objekat je bio neupotrebljiv, te smo uz pomoć povoljnih kredita, u iznosu od 3,1 milion KM realizovali ovu investiciju. U ovom objektu smješten je još Savez opština i gradova, a uskoro će ovdje biti preseljena i Direkcija za izgradnju i razvoj grada“, istakao je gradonačelnik Mićić.


Milorad Sofrenić, direktor Centra za socijalni rad, izjavio je da će u narednih nekoliko dana biti izvršen odabir mališana koji će koristiti usluge Dnevnog centra, u kome će raditi stručne osobe.

„Kapacitet Dnevnog centra je do pedeset mališana, ali će pandemija uticati na konkretan broj djece u dnevnom centru. Dužina boravka zavisiće od procjena stručnjaka“, istakao je Sofrenić.

Slavena Rajić, diplomirani psiholog, kaže da je ovo veliki dan za djecu i njihove roditelje. Djeca će u Dnevnom centru imati na raspolaganju senzornu sobu, obavljaće kinezi terapiju i pružaće im se sve neophodne usluge, istakla je Rajićeva. 

Semberija info