REAGOVANjE - Miroslav Milovanović: Poziv Slaviši Markoviću na javno sučeljavanje :: Semberija INFO ::

 

REAGOVANjE - Miroslav Milovanović: Poziv Slaviši Markoviću na javno sučeljavanje


Slaviša Marković i PDP, vjerovatno po nalogu njihovih mentora, tokom jučerašnjeg dana iznijeli su u medijima niz nekorektnih ocjena i neistina o radu Javne ustanove "Vode Srpske" Bijeljina, ali i o meni lično i mom političkom radu. U ime Ustanove koju predstavljam kao direktor, već smo odgovorili gospodi iz PDP-a na njihove nekorektne optužbe i upoznali javnost sa realnim razlozima privremene obustave protoka vode kroz kanal Dašnica. Međutim, zbog interesa javnosti dužan sam da i lično odgovorim Slaviši Markoviću i njegovim mentorima kojima očigledno i ja lično smetam kao politički faktor u Bijeljini.

U Semberiji svi dobro znaju ko je Miroslav Milovanović, iz kakve sam porodice, koje škole i gdje sam ih završio, šta sam i kako sam radio tokom svoje radne i političke karijere. Isto tako, svi dobro znaju ko su, šta su i kako rade Slaviša Marković i njegovi mentori, pa će narod Semberije sigurno znati dobro da izabere između te dvije krajnosti.

Kao što je Slaviša Marković i sam naveo, Miroslav Milovanović bio je i ministar, i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, a bio sam i na više drugih stranačkih i javnih funkcija. I uvijek sam se trudio da radim u korist naše Bijeljine, Semberije i cijele Republike Srpske.

Kao član Vlade Republike Srpske lično sam učestvovao u pokretanju brojnih inicijativa i izborio se da te investicije i mjere budu realizovane u Bijeljini i Semberiji:
- Izgradnja obilaznice oko Bijeljine;
- Izgradnja nove bolnice u Bijeljini;
- Apliciranje i dobijanje bespovratnih grant sredstava Fonda ORIO od 12,6 miliona evra za izgradnju kanalizacije u Bijeljini;
- Veliki investicioni ciklus mjera zaštite od poplava u Republici Srpskoj, od čega je mnogo toga urađeno u Semberiji;
- Brojni programi subvencija za poljoprivrednu proizvodnju što je značajno pomoglo svim poljoprivrednim proizvođačima u Srpskoj, a posebno poljoprivrednicima u našoj Semberiji;
- Restrukturisanje PD "Semebrija" kao mjere za spas tog preduzeća;
- Izgradnja sistema za navodnjavanje, sa ciljem unaprijeđenja poljoprivredne proizvodnje u Semberiji, i još mnogo toga.

Trenutno, kao direktor JU "Vode Srpske" takođe rukovodim velikim investicionim projektima koji treba da donesu dobro Bijeljini i Semberiji. 

Narod Semberije zna da je Miroslav Milovanović uvijek radio za dobro Semberije i Bijeljine i svjestan sam da upravo zbog toga smetam Slaviši Markoviću, a posebno njegovim mentorima. Svjestan sam da im smeta veliki broj glasova koje sam dobijao na svim izborima kada sam bio kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlament BiH. Svjestan sam da se plaše i velikog broja glasova koje ću dobiti na predstojećim izborima kao kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini Grada Bijeljina. Tu kandidaturu sam prihvatio sa velikim zadovoljstvom jer volim svoje selo, svoju Bijeljinu i svoju Semberiju. Tu je moja porodica, moja familija, moji prijatelji, moj narod i moja budućnost. Zbog toga sam spreman da radim sve što treba da Bijeljina i Semberija napreduju.

Miroslav Milovanović nikada se nije krio iza bilo koga, niti sam ikada bježao od megdana. Zbog toga otvoreno pozivam Slavišu Markovića na javno sučeljavanje, kad i gdje želi, da uporedimo šta i koliko je ko uradio za Bijeljinu i Semberiju.