MI NE NUDIMO PRAZNA OBEĆANjA, NEGO REALIZUJEMO PROJEKTE! :: Semberija INFO ::

 

MI NE NUDIMO PRAZNA OBEĆANjA, NEGO REALIZUJEMO PROJEKTE!


Obraćajući se javnosti gradonačelnik Bijeljine je poručio da u vrijeme predizborne kampanje, on i njegovi saradnici ne nude prazna obećanja kao neki, nego u saradnji sa građanima i Vladom RS realizuju brojne važne infrastrukturne projekte za stanovnike Semberije.

Kako je prvi čovjek grada, Mićo Mićić, rekao jedan od najvažnijih projekata je asfaltiranje puteva i ulica u Bijeljini.

Koliko je taj posao obiman potvrđuje i to da je Gradska uprava do sada raspisivala tri puta tendere i da će, kako je rekao Mićić, morati da raspišu još neki tender za asfaltiranje puteva i gradskih ulica, a što će biti usklađeno sa potrebama građana.

-Čim građani skupe 30 posto novca od ukupne sume koliko je potrebno za asfaltiranje, Gradska uprava obezbjeđuje 70 posto. Mi smo već uložili oko 3.630.000 konvertibilnih maraka i vidimo da ćemo morati raspisati još jedan tender'', precizirao je gradonačelnik i podsjetio da je mnogo posla urađeno i u Gradskom parku.

-U toku su radovi na centralnom trgu i za taj posao ćemo dati oko 300.000 KM. Tu će se napraviti nešto potpuno novo. Postaviće se četiri punjača za vozila na električni pogon. Za osobe sa invaliditetom nabavićemo vozilo, takođe na električni pogon, koje će se koristiti za potrebe ovih lica besplatno i na telefonski poziv. U toku je realizacija još niza projekata, a jedan je i uređenje kanala Dašnica gdje je uloženo više od 500 miliona maraka. To smo uradili sa Vladom RS. Uredili smo i sve ograde na mostovima na kanalu Dašnica'', rekao je Mićo Mićić.
   Najavio je i skori završetak radova na Sokolskom domu, uz napomenu da je Gradska uprava izdvojila 1.400.000 KM, a da je Vlada RS dala 500.000 maraka. Značajan projekat je i gradnja Autobuske stanice, pored koje se gradi i nova ulica koja će dobiti ime ,,Deveti januar''.

-Ta ulica će biti novi ulaz u grad, sa biciklističkom stazom, dužine 1,5 kilometar i sa kružnim tokom, objasio je Mladen Petrović, direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada.

-Završena je i farma u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u koju je uloženo 1.200.000 maraka. Ostalo je još da se izdvoji 60.000 ili 70.000 maraka za nabavku aparata za mužu. To će biti najljepša ogledna farma u okruženju'', naglasio je Mićić i istakao i da su završene i radionice Tehničke škole.

-Za te namjene je dato 1.100.000 maraka i sada će, nakon 50 godina, i učionice i radionice Tehničke škole biti na jednom mjestu. Ovih dana biće otvoreno i obdanište i sportska sala u Patkovači. To je zajednički projekat vlada RS i Srbije i Gradske uprave Bijeljina.

Značajni su i sala Gimnazije i projekat navodnjavanja.

-Gradska uprava sve ovo radi da bi Bijeljina bila ljepša i modernija, da Bijeljina bude grad budućnosti'', zaključio je gradonačelnik Mićić.

Semberija info