LjEKARI UPOZORILI :: Semberija INFO ::

 

LjEKARI UPOZORILI


U bijeljinskoj bolnici ,,Sveti vračevi" održan je sastanak v.d. direktora ove zdravstvene ustanove dr Zlatka Maksimovića sa predstavnicima ustanova koje pružaju primarnu medicinsku zaštitu na području Semberije, Majevice i predstavnika privatnih medicinskih ustanova koje sarađuju sa bolnicom ,,Sveti vračevi". Tema sastanka je bila aktuelna epidemiološka situacija u Bijeljini i Semberiji.

Dr Maksimović je naglasio da je situacija teška, ali ne i alarmantna i pozvao stanovnike Semberije na odgovorno ponašanje kako ne bi došlo do daljnjeg pogoršanja. 

-U Bijeljini je izuzetno visok procenat pozitivnih, oko 60 posto od ukupno testiranih. Taj podatak nas brine. Do prije nekoliko dana, u našoj Kovid bolnici smo imali samo sedam pacijenata. Danas ih imamo 47! Od toga 17 sa srednje teškom, a 30 sa teškom kliničkom slikom. Od ovih 30, pet pacijenata je vitalno ugroženo", izjavio je dr Maksimović i uputio apel stanovništvu.

-Situacija se pogoršava i ovom prilikom bih zamolio, zatražio, apelovao na naše sugrađane da poštuju sve propisane epidemiološke mjere."

Direktor Doma zdravlja Lopare, dr Želimir Nešković je izjavio da domovi zdravlja u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama rade u punom kapacitetu i da su, kao i JZU ,,Sveti vračevi" izuzetno opterećeni zbog aktuelne epidemiološke situacije. 

-Dogovorili smo se da u našim domovima zdravlja poboljšamo trijažni proces kako ne bi opterećivali bijeljinsku bolnicu pacijantima sa lakšom kliničkom slikom. Na taj način ćemo pomoći kolegama u bijeljinskoj bolnici da se lakše izbore sa virusom".
 
Dr Nešković je, sa žaljenjem, konstatovao da je svijest naših građana o opasnostima virusa korona na izuzetno niskom nivou.

Semberija info