Međustranački sastanak: Sjednica Skupštine Grada Bijeljina 5. februara :: Semberija INFO ::

 

Međustranački sastanak: Sjednica Skupštine Grada Bijeljina 5. februara


Prva ovogodišnja sjednica Skupština Grada biće održana u utorak 5. februara, dogovoreno je na međustranačkom sastanku održanom danas. Na dnevnom redu će se između ostalih, naći i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na cijenu komunalne usluge prijema i deponovanja komunalnog otpada na regionalnoj sanitarnoj deponiji Brijesnica.

Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković, pojasnio je da će doći do povećanja cijene deponovanja komunalnog otpada, ali to se odnosi na poslovne odnose preduzeća Komunalac, Trgo-trans i Eko-Dep. 

-Plan Gradske uprave je da se na području Eko-Dep-a, ove godine izgradi nova sanitarna kaseta koja će smanjiti neprijatne mirise. Na ovaj način ćemo istovremeno unaprijediti i poslovanje preduzeća, a važno je reći i da je Grad Bijeljina među gradovima koji ima najnižu cijenu odvoženja i deponovanja komunalnog otpada, rekao je Marković.

Na sjednici će doći i do zamjene tri člana Gradske izborne komisije, a biće raspisan novi konkurs, kako bi se kompletirala Gradska izborna komisija. Odbornici će na uvid imati i četiri redovna izvješta iz Policijske uprave Bijeljina, a osam tačaka dnevnog reda je posvećeno i oblasti koju pokriva Odjeljenje za stambeno-komunalne djelatnosti.

Na ovoj sjednici na dnevnom redu će se naći i Strategija razvoja Grada Bijeljina 2014-2023.  revidirana za period od 2019. do 2023. godine, informacija o međunarodnoj saradnji Gradske uprave Grada Bijeljina za period od 30. novembra 2017. godine do 30. novembra 2018. godine, kao i program razvoja sporta za ovu godinu.

Početak sjednice Skupštine Grada zakazan je za 10 časova, a pripremni sastanak će se održati dan prije.


Semberske novine/Grad Bijeljina