MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA 30. OKTOBRA :: Semberija INFO ::

 

MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA 30. OKTOBRA


Sjednica Skupštine grada Bijeljine biće održana 30. oktobra, a odbornici će ispred sebe imati dnevni red sa 13 tačaka, dogovoreno je na međustranačkom sastanku. Gradonačelnik Mićo Mićić je rekao da je riječ o još jednoj sjednici u starom skupštinskom sazivu.

-Glavne tačke su Nacrt rebalansa budžeta za 2020. godinu za koji smo dobili saglasnost od Ministarstva finansija, a pored ove tačke dnevnog reda imamo i nekoliko opdluka o prodaji nepokretnosti. Jedna takođe bitna odluka je prenos prava svojine sa grada na RS u svrhu regulisanja auto puta Bijeljina-Brčko, odnosno, Bijeljina-Rača“, rekao je Mićić i dodao da će bez naknade u vlasništvo prenijeti zemljište na kom nema objekata.

Odbornici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o izmjeni odluke o komunalnim taksama, a radi se Industrijskoj oni gdje bi trebalo da se taksa za priključak na kanalizaciju sa pet, smanji na dvije KM, što je u svrhu pomoći privrednicima koji grade hale.


Na sjednici će se naći i Prijdlog odluke o određivanju naziva ulica, trgova, dijelova naseljenih mjesta, mjesnih zajedncia i obilježavanja zgrada brojevima i još nekoliko tačaka dnevnog reda. Predsjednik GO PDP Slaviša Marković izrazio je iznenađenje pozivom za održavanje sjednice, s obzirom na povećan broj novozaraženih osoba na području Bijeljine.

-Epidemiološke mjere se iz dana pojačavaju, ograničava se broj osoba na jednom mjestu, a zakazivati sjednicu sa 31 odbornikom, nekoliko načelnika odjeljenja, medijima i td. je kontradiktorno sa propisanim mjerama. Smatram da je u pitanju što prije uraditi rebalans budžeta kako bi se preraspodijelile određene pozicije kad je u pitanju trošenje sredstva u ovoj godini“, rekao je Marković i istakao da će opzicija razmotriti da li će uopte učestvovati u radu sjednice. On je dodao da je „proteklih dana od lokalnih i republičkih inspekcija primijetna presija koja se vrši na privredne subjekte, a pod okriljem kontrole provođenja propisanih zaštitnih mjera“.

-Apelujem na inspekcijske organe da imaju sluha za privredne subjekte i ne zaborave da je oko 3. 000 radnika u Bijeljini ostalo bez posla zbog  virusa korona“, apelovao je Marković.

Semberija info