Humanitarna akcija: KUPI KOLAČ I DAJ SVOJ DOPRINOS! :: Semberija INFO ::

 

Humanitarna akcija: KUPI KOLAČ I DAJ SVOJ DOPRINOS!


Studenti četiri fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa sjedištem u Bijeljini (Fakultet poslovne ekonomije, Pedagoški fakultet, Poljoprivredni i Pravni fakultet) sprovešće danas humanitarnu akciju na Gradskom trgu i u zgradi Centra za visoko obrazovanje u periodu od 9 do 12 časova. Humanitarna akcija se organizuje u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za studentkinje Vanju Mirković, koja vodi tešku bitku sa karcinomom kostiju i Dajanu Lazarević, koja se nalazi u stanju svjesne kome uzrokovane povredom glave padom sa bicikla.

Na Gradskom trgu, kao i u zgradi Centra za visoko obrazovanje, postavljen je štand sa kolačima koje su, kao svoj doprinos ovoj akciji, donirale lokalne poslastičarnice. Sva prikupljena sredstva od prodaje kolača biće donirana za dalje liječenje Vanje i Dajane. Cijena kolača nije određena i svi građani koji dođu da podrže akciju moći će dati svoj doprinos u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima.

„Pored današnje akcije, kutije za dobrovoljni prilog postavljene su na svim fakultetima. Odziv studenata je na zadovoljstvo svih veliki i čak je par studenata učestvovalo u akciji pravljenjem kolača koje ćemo danas prodavati. Svoj doprinos akciji, u vidu novčanih sredstava, dale su kompanije „Sport vision“ i „Mega drvo“, a u organizaciji su nam mnogo pomogli dekani Pedagoškog i Ekonomskog fakulteta u Bijeljini. Humanitarna akcija će trajati do četvrtka, 22. oktobra i svi ljudi dobre volje, koji žele pomoći Vanji i Dajani u borbi za život, pozvani su da daju svoj skromni doprinos“, rekla je Kristina Koprivica, predsjednik Saveza studenata u Bijeljini.

Semberija info