OTVARANjE „MAJSKIH MUZIČKIH SVEČANOSTI“ :: Semberija INFO ::

 

OTVARANjE „MAJSKIH MUZIČKIH SVEČANOSTI“


Tradicionalni horski festival „Majske muzičke svečanosti“ večeras su svečano otvorene i trajaće do nedelje, 18. oktobra, ali u izmijenjom formatu. Umjetnički savjet i Organizacioni odbor donijeli su odluku da Festival bude održan onlajn.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je za „Semberija info“ da je ponosan što Grad Bijeljina ima jednu ovako važnu manifestaciju i što je hor „Srbadija“ dio kulture grada.

„Imamo sreću da od večeras, pa sve do nedelje čujemo 30 horova iz evropskih zemalja. To nam pokazuje da je hor „Srbadija“ priznat širom Evrope i sa ponosom mogu da kažem da je hor pokazao zavidne rezultate u zemljama u kojima se predstavio. Uvijek će imati moju podršku, kao i podršku Gradske uprave, a siguran sam i svih stanovnika Grada Bijeljina“, rekao je Mićić.
 

Dirigent hora „Srbadija“ Desanka Trakilović izjavila je da su prijavljeni učesnici poslali svoje audio i video-zapise koje je žiri u Bijeljini preslušao, a rezultati će biti objavljeni na društvenim mrežama.

„Prije svega želim da napomenem da sledeće godine „Majske muzićke svečanosti“ proslavljaju 20 godina postojanja. Što se tiče ovogodišnjih svečanosti, koje se održavaju drugačije nego prethodnih godina zbog trenutne epidemiološke situacije, broj učesnika nije se promijenio. Video snimke dobili smo iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja. Sigurna sam da će publika biti zadovoljna ovogodišnjim programom, ali da će i učesnici biti zadovoljni organizacijom“, izjavila je Trakilovićeva.
 

Svojim prisustvom iskazala je podršku i ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

„Bez obzira na uslove u kojima se održavaju ovogodišnje „Majske muzičke svečanosti“, ovo je način da kultura nastavi da živi i sigurna sam da će onlajn prikazivanje udovoljiti zahtjevima publike koja željno iščekuje povratak u koncertne dvorane“, rekla je Trivićeva.
 

Semberija info