ISPRAĆENI MALI FUDBALERI NA TRENING KAMP :: Semberija INFO ::

 

ISPRAĆENI MALI FUDBALERI NA TRENING KAMP


Danas je u Gradskoj upravi Grada Bijeljina upriličen prijem za dvadeset mališana, velikih talenata fudbalskog zanata, koji će naredna dva dana provesti u Banja Luci na „OPEN DAY“ trening kampu FK ,,Crvena Zvezda''.

Trening kamp je organizovan za mališane 2010., 2011., 2012., i 2013. godište iz nekoliko bijeljinskih škola  fudbala. Mališani putuju danas, a sa kampa se vraćaju u nedjelju, 18.oktobra. Dio troškova ove fudbalske ekspedicije pokrila je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Mićom Mićićem.



-Zahvaljujući vama i drugoj djeci koja se bave svim drugim sportovima i zbog čega je naš grad proglašen za Evropski grad sporta 2020. godine. Ovu nagradu smo dobili u velikoj konkurenciji brojnih evropskih gradova. Nama, u Gradskoj upravi, čini čast da je prepoznata naša briga za razvoj sporta u Bijeljini jer, primjera radi, gradski budžet za sport je procentualno najveći budžet koji jedna lokalna zajednica u BiH izdvaja za sport. Takav naš odnos je prepoznat u Evropi, ali mi je drago i zbog odnosa roditelja naših mladih sportista koji ne štede truda tokom sportskog obrazovanja svoje djece. Kako bismo im pomogli, u Gradskoj upravi smo se odlučili da snosimo dio troškova putovanja i boravka ovih mladih fudbalskih talenata na trening kamp u Banja Luku“, rekao je gradonačelnik i istakao da će u narednom periodu mlađe selekcije FK „Radnik“ biti oslobođene plaćanja članarine u klubu, sve sa ciljem da se u narednom periodu od FK „Radnik“ napravi škola vrhunskih fudbalskih talenata.

Danijel Perić, koordinator „OPEN DAY“ trening kampa za grad Bijeljinu, zaželio je malim fudbalerima sreću na predstojećem kampu i da naš grad predstave u najboljem svijetlu.
-Bijeljina je veliki rasadnik fudbalskih talenata. Tome svjedočimo otkad se fudbal počeo igrati u Semberiji, a naročito zadnjih godina kada se možemo uvjeriti kako momci sa našeg podneblja sijaju na evropskom fudbalskom nebu, počevši od Luke Jovića, Mihajla Ristića, Dejana Joveljića, Svetozara Markovića i još brojnih Semberaca. Ja sam uvjeren da danas, u ovoj sali sjedi nekoliko budućih zvijezda koje će napraviti karijere kakve su napravili maloprije pomenuti asovi'', rekao je Danijel Perić.          
 I.Gutuć
Semberija info