ODBORNICI O ODRŽIVOM UPRAVLjANjU ENERGIJOM :: Semberija INFO ::

 

ODBORNICI O ODRŽIVOM UPRAVLjANjU ENERGIJOM


Na sjednici Skupštine Grada Bijeljina odbornici će razmatrati Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama Grada Bijeljine za period do 2030. godine. Podsjećamo da je u  okviru projekta koje provodi  Razvojni program Ujedinjenih Nacija u Bosni i Hercegovini  „Povećanje ulaganja u javne objekte sa niskom stopom emisije ugljenika“ koji finansira Zeleni klimatski fond (GCF) i „Pokretanje okolišnog finansiranja u svrhu nisko-karbonskog urbanog razvoja“ (URBAN LED), pripremljen je akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP) Grada Bijeljina za period do 2030. godine. Sam proces izrade SECAP-a Bijeljina za period do 2030. godine trajao je od decembra 2019. godine do septembra 2020. godine.

 Podrška cjelokupnom procesu za izradu kvalitetnog SECAP-a Bijeljina od strane Gradonačelnika Grada Bijeljina Miće Mićića i Skupštine Grada Bijeljina je ključni preduslov za njegovu uspješnu realizaciju.

Odlukom o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju u izradi Akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama, koju je 31. oktobra 2019. godine donijela Skupština Grada Bijeljina, ova podrška je i formalizovana. Gradonačelnik Bijeljine je istog dana potpisao Pristupni obrazac Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju, čime je obnovljeno članstvo Grada Bijeljina u Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju.

Semberija info