MLADE ODBOJKAŠICE NA STAZAMA USPJEHA :: Semberija INFO ::

 

MLADE ODBOJKAŠICE NA STAZAMA USPJEHA


Gradonačelnik Grada Bijeljine Mićo Mićić danas je upriličio prijem za stručni štab i odbojkašice Odbojkaškog kluba „Libero“ iz Bijeljine. Povod prijemu je ostvareni uspjeh ovog kluba u prethodnoj takmičarskoj sezoni. Naime, OK „Libero“ je od ove sezone član Prve lige RS za odbojkašice u kojoj je već ubilježio prve pobjede.

Bojan Kvrgić, trener OK ,,Libero“ je istakao da klub, od svog osnivanja 2015. godine konstantno napreduje što je na kraju takmičarske 2019/20. godine rezultiralo ulaskom u Prvu ligu RS za odbojkašice.

-Ovaj uspjeh nam znači veoma mnogo. Mi smo mlada ekipa, mlad i perspektivan klub koji se oslanja na vlastitu školu odbojke kao izvorište igračkog kadra prvog tima, ovdje prisutna su djeca iz naše škole, iz našeg grada. Glavni cilj OK „Libero“ u ovoj sezoni je izboriti ostanak u prvoligaškom statusu a na tom putu će se oslanjati na djevojke iz svoje odbojkaške škole'', rekao je trener Kvrgić i istakao da očekuje kvalitetnije i teže utakmice u Prvoj ligi, kao i da postoji mogućnost za angažovanje nekoliko iskusnijih odbojkašica kao pojačanja.

-Međutim, opet napominjem da se mi, u OK „Libero“ oslanjamo, prije svega, na naše odbojkašice, naš kadar, našu školu, na djecu koja su izašla iz odbojkaške škole ,,Libero“, naglasio je Kvrgić, izrazivši zahvalnost roditeljima odbojkašica od kojih OK ,,Libero'' ima bezrezervnu podršku.

 Na prijemu se, u ime svojih saigračica obratila Sanja Dragojlović, istakavši je da joj mnogo znači igranje u Prvoj ligi RS, gdje će u jednoj kvalitetnoj konkurenciji moći pokazati svoje igračke kvalitete i pojedinačno i kao dio ovog mladog kolektiva. -Ulazak u prvu ligu RS za nas je veliki uspjeh koji čini izuzetno ponosnim sve nas. Mi smo mlad klub i ovaj uspjeh svjedoči drugima, izvan kluba, koliko značimo, koliko možemo a nama samima u klubu pokazuje dokle može dovesti rad, red i disciplina u bavljenju sportom. Bez obzira na pandemiju, na nemogućnost treniranja i takmičenja, mi smo se međusobno dogovarale kako i koliko da pojedinačno treniramo kod kuće kako bi sačuvale formu za nastavak takmičenja“, kazala je Sanja Dragojlović.
Gradonačelnik Mićić se zahvalio mladim odbojkašicama i njihovim trenerima na posjeti, istakavši da je nedavno prisustvovao jednom treningu ovog kluba, te izrazivši zadovoljstvo mladošću, snagom i uspjehom kojim zrači OK „Libero“.

-Oni su mlad, ali već veliki klub. Doći do Prve lige RS sa igračkim kadrom koji čine većinom djevojke iz bijeljinskih srednjih škola, jeste podvig kojim se malo klubova može pohvaliti. Ovaj klub ima preko 150 polaznica što svjedoči o ozbiljnom sportskom ratu njihovog stručnog štaba“, rekao je Mićić.

Između ostalih klubova, i OK „Libero“ svjedoči da je Bijeljina grad sporta i da nije bez razloga dobila priznanje Evropski grad sporta za 2020., podsjetio je gradonačelnik Mićić.

-Ovom priznanju su u prvom redu doprinijeli naši sportski radnici, naši treneri, naši sportisti. Cilj Gradske uprave u narednom periodu je uključiti što više djece i omladine u rad sportskih klubova na području Semberije“, precizirao je gradonačelnik.

Šef stručnog Štaba OK „Libero“ Bojan Kvrgić je u znak zahvalnosti za ukazanu podršku gradonačelniku Mićiću poklonio klupski dres. -Mnogo nam znači podrška gradskih vlasti na čelu sa gradonačelnikom Mićićem. Plasmanom u Prvu ligu su se povećale i finansijske obaveze kluba koje mi, bez podrške Grada Bijeljina ne bismo mogli izmiriti. Želim se ovom prilikom zahvaliti Gradonačelniku za pruženu pomoć našem klubu.“, naveo je Kvrgić.

Semberija info