GO SNSD: O RADU FUNKCIONERA SNSD-a U GRADSKOJ UPRAVI :: Semberija INFO ::

 

GO SNSD: O RADU FUNKCIONERA SNSD-a U GRADSKOJ UPRAVI


Gradski odbor SNSD-a Bijeljina ima korektnu saradnju sa aktuelnim gradonačelnikom Mićom Mićićem i njegovim saradnicima, a sve to već daje dobre rezultate, rečeno je na konferenciji za novinare ove stranke.

-Prekompozicijom vlasti su se stvorili uslovi da kadrovi SNSD-a učestvuju u donošenju i kreiranju važnih odluka, a rezultati se najbolje očituju kroz realizaciju mnogobrojnih projekata, kao što su uređenje kanala Dašnica, radionica u Tehničkoj školi, rekonstrukciji majevičkog obodnog kanala, u završnoj fazi je projekat gasifikacije i td“, rekao je član Političkog savjeta SNSD-a i zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović i naglasio da će izgradnja auto puta Bijeljini i Semberiji donijeti značajnu ekonomsku i privrednu korist.

Mihajlović se zahvalio Vladi Republike Srpske na maksimalnoj podršci u realizaciji brojnih projekata.

On je izrazio zadovoljstvo što su višegodišnja neslaganja političkih partija prevaziđena, te što se dijeli mišljenje da su interesi građana Semberije najvažniji i iznad svih političkih interasa. Član Predsjedništa Gradskog odbora SNSD-a i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević istakao da je u Bijeljini stabilna skupštinska većina koja funkcioniše bez problema i da se bez pritisaka donose odluke koje su u interesu građana.

-Skupština Grada funkcioniše bez problema, odluke se donose velikom većinom, što je važno zbog građana i nema prostora za bilo kakve pritiske ili ucjene pojdinaca i političkih grupacija. Za SNSD je ključna stvar bila da prilikom ulaska u vlast ponudi kompetentne kadrove, ljude koji imaju obrazovanje, rezultate u svom radu i koji mogu odgovoriti zadatku u Gradskoj upravi“, rekao je Đurđević i naglasio da će kadar SNSD-a doći do izražaja tek nakon izbora kada ta stranka potvrdi podršku građana za politike koje provodi i kada SNSD postane ključni nosilac funkcionisanja vlasti na lokalnom nivou. Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Stevan Trivković, rekao je da je to odjeljenje već uradilo izmjenu odluka o podsticajima što se tiče afirmacije domaće poljoprivredne proizvodnje, te sredstva od 60.000 KM koje je Skupština grada dodijelila odjeljenje je počelo da realizuje i zaprima zahtjeve.

-Ovo se odnosi na kapitalne investicije poljoprivrednih proizvođača, a obuhvatili smo tri sektora, stočarstvo, povrtarstvo i voćarstvo. To su tri strateška sektora u okviru strategije razvoja grada Bijeljina“, rekao je Trivković i naglasio da je za sektor poljoprivrede ključan Nacrt budžeta koji će se naći na 40.-oj sjednici Skupštine, te da se kroz taj dokument pokušavaju ovbezbijediti sredstva koja će u sljedećoj godini biti za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

On je najavio da je Evropska unija za poljoprivredu u naredne četiri godine obezbijedila 20 miliona evra, za koji je prvi cikus javnog poziva zatvorenog prije nekoliko dana. Trivković je naglasio da su svi proizvođači upoznati sa uslovima i dodao da drugi ciklus kreće od 1. janura naredne godine. Na konferenciji su govorili i načelnik Odjeljenja za privredu Željko Grebić i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Dragan Stanimirović. Oni su istakli da su takođe maksimalno posvećeni zadacima koji su im povjereni i da će se njihov rad odnositi na unaprijeđenje funkcionisanja odjeljenja, odnosno da će se rad provoditi u skladu sa zakonskim propisima i u interesu građana.

Semberija info