PRES KONFERENCIJA U DOMU ZDRAVLjA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PRES KONFERENCIJA U DOMU ZDRAVLjA BIJELjINA


Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Bijeljina prim. dr Danijela Đukin najavila je da će, radi blagovremenog informisanja građana o aktivnostima Doma zdravlja svakog ponedeljka biti organizovane konferencije za medije, te da je cilj menadžmenta pružanje usluga svim građanima na visoko profesionalnom nivou.

Na današnjoj konferenciji za medije Danijela Đukin je prvo govorila o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

- U danu za nama imamo 54 odrasle osobe pozitivne na korona virus i četvoro djece školskog uzrasta od kojih troje srednjoškolaca i jedan osnovac. Inače, od početka epidemije 566 odraslih je  pozitivno na virus korona i sedmoro djece školskog uzrasta, precizira Danijela Đukin ocjenjujući da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, a ljekari  se sada pribojavaju dolaska hladnijih dana i sudara sezonskog gripa sa kovidom 19. 

Tokom protekle sedmice, kako je navela dr Đukin, realizovane su brojne aktivnosti u Domu zdravlja. 

- Dana 29. septembra obilježili smo Svjetski dan srca, dva medicinska tima su na dva punkta obavljala besplatne preglede. Obilježili smo i prvi oktobar, Svjetski dan starih lica, a punkt smo imali u Domu penzionera. Ukupno je u te dane besplatno pregledano 238 naših sugrađana, precizira Danijela Đukin koja je zatim najavila aktivnosti koje planiraju u narednom periodu podsjetivši da je od prvog oktobra počela registracija i preregistracija pacijenata u timovima porodične medicine, a traje do kraja godine.  

Kako ističe, građanima je na raspolaganju 55 timova porodične medicine, zatim četiri pedijatrijska tima i tri ginekološka tima.

Bijeljinski Dom zdravlja i ove godine obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja koji se prema kalendaru Svjetske zdravstvene organizacije obilježava 10.oktobra.

- Svjetski dan mentalnog zdravlja ove godine ćemo obilježiti u subotu u centru za mentalno zdravlje, a gdje će biti organizovana izložba radova naših korisnika. Pres konferenciju povodom tog dana održaće načelnica Centra za mentalno zdravlje dr Vesna Despotović, najavljuje Danijela Đukin.  
 
Preventivni pregledi 

Od sutra bijeljinski Dom zdravlja sprovodi akciju  preventivnih pregleda. 
Šestog oktobra medicinski tim porodične medicine i ginekološki tim obavljaće preventivne preglede u ambulanti Gornja Čađavica, sljedećeg dana, u srijedu, sedmog oktobra, isto to će biti organizovano u ambulanti u Magnojeviću, osmog oktobra u Donjoj Bukovice, a u petak, devetog oktobra, u Vršanima. Na preventivne preglede pozivaju se i mještani  okolnih sela koja pripadaju navedenim ambulantama. 

- Mamograf i nalaz mamografije ove nedjelje biće osmog oktobra u ambulanti u Amajlijama, a time se pokriva i područje Popova, dok će 10. oktobra mamograf  biti na raspolaganju u centralnoj zgradi Doma zdravlja u Bijeljini svim našim sugrađankama koje su zainteresovane za pregled dojki, navodi Danijela Đukin.

Semberija info - M.Rešidović