MALIŠANI KOD GRADONAČELNIKA BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

MALIŠANI KOD GRADONAČELNIKA BIJELjINE


Povodom obilježavanja Dječije nedjelje gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić primio je danas mališane iz vrtića ,,Čika Jova Zmaj“. U pratnji vaspitačice Danijele Novaković, direktora Slaviše Vujanovića i pedagoga Danice Mojić djeca su gradonačelniku postavljala brojna pitanja, te su iznijeli svoje prijedloge kako poboljšati uslove života djece u gradu. 



Gradonačelnik Mićo Mićić je poručio mališanima da Bijeljina radi na tome kako bi im osigurala što sretnije djetinjstvo. 

-Naš zadatak je da obezbijedimo dobre i povoljne uslove za našu djecu, prije svega za djecu  predškolskog uzrasta. Mi smo, kao što znate, napravili i novih obdaništa među kojima se izdvaja nov, moderno opremljen objekat na Ledincima. Znamo da to nije dovoljno, potreba za proširenjem kapaciteta predškolskih ustanova ima i dalje, te ovih dana užurbano razmatramo pitanje izgradnje vrtića u Patkovači. Naime, na području našeg grada  gradićemo nove ili proširivati postojeće kapacitete vrtića, a sve kako bi djeca imala prostor u kom će moći da borave i razvijaju svoje potencijale uz stručno osoblje i u moderno opremljenim objektima.  Zatim, na području grada ima značajan broj i privatnih vrtića, te je naša pomoć potrebna i njima,  kazao je ovom prilikom gradonačelnik Mićo Mićić najavljujući skorašnje otvaranje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama.

Dječija nedjelja, tradicionalna godišnja manifestacija koja se održava prve nedjelje u oktobru, programom i aktivnostima u potpunosti je posvećena djeci. Potvrdila je to na prijemu kod gradonačelnika mališana iz vrtića ,,Čika Jova Zmaj“  Jovanka Vuković, zamjenik ombudsmana za djecu Republike Srpske. 



- Osnovni cilj  Dječije nedjelje je da se društvo senzibiliše za potrebe djece, da imamo jači osjećaj i potrebu da prepoznamo njihov značaj i njihovu ulogu. Stoga je ova Dječija nedjelja jako važna u tom promotivnom smislu, ali i da ukažemo na izvjesne probleme i potrebe, rekla je Jovanka Vuković naglašavajući važnost usmjeravanja pažnje najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizovanja posebnih i prigodno odabranih igara, priredbi i stvaralačkih aktivnosti djece i za djecu tokom trajanja Dječije nedjelje, ali i tokom cijele godine.

​Semberija info - M.Rešidović