POVODOM DANA STARIH LICA: Posjeta mališana i besplatni pregledi :: Semberija INFO ::

 

POVODOM DANA STARIH LICA: Posjeta mališana i besplatni pregledi


Povodom Dana starih lica, danas su mališani Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj'' posjetili bijeljinsko Udruženje penzionera. U posjetu je došla mala, ali odabrana ekipa iz najstarijih vrtićkih grupa, sa svojom vaspitačicom i direktorom. Kao što i priliči, kada se dolazi u goste, oni su penzionerima donijeli veliku korpu voća, a domaćini su za njih pripremili sokiće i grickalice.



Direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović, rekao je da u vrtiću već dugo obilježavaju 1. oktobar – Dan starih osoba.

- Imali smo praksu, da na ovaj dan, ugostimo penzionere iz Udruženja penzionera Grada Bijeljina u našem vrtiću. Međutim, zbog aktuelne epidemiološke situacije opredijelili smo se da ove godine dječica iz vrtića dođu u posjetu penzionerima i vide da se društvo brine o svojoj najstarijoj populaciji. Danas smo doveli malu grupu djece, njih šestoro iz najstarijih grupa, dok su ostala djeca Dan starih osoba obilježili u našem vrtiću. Donijeli smo skromne poklone, spremili nekoliko recitacija... Nama kao odgajateljima je najbitnije da djeca provedu vrijeme sa našim penzionerima, da, u skladu sa svojim uzrastom, steknu određena znanja i iskustva. Nismo zaboravili ni penzionere koji su radni vijek proveli u našem vrtiću. Za njih smo spremili posebne čestitke, kojima ih želimo iznenaditi i poručiti da ih nismo zaboravili“, pojasnio je Vujanović.

V.d. direktor Udruženja penzionera Bijeljina Đuro Stanojlović je istakao da je ovo za njih najradosniji dan.
- Posjeta naših mališana je sigurno najljepši dan u ovoj godini. Mi smo do sada imali praksu da na današnji dan posjećujemo vrtić „Čika Jova Zmaj“. Međutim, kada smo juče primili vijest da će nam danas u goste stići naši najmlađi, jako smo se obradovali. Želim reći da je danas jako teško biti penzioner. Penzionera u RS ima mnogo, oko 260.000, penzije su male... Međutim, želim reći da smo mi zadovoljni, samo da te male penzije budu redovne. Sa Gradskom upravom, gradonačelnikom Mićićem i sa vladom RS imamo jako dobre odnose i nadam se da će tako biti i u budućnosti'', rekao je Stanojlović i posebnu zahvalnost uputio bijeljinskom Domu zdravlja što brinu o zdravlju penzionera.



Dom zdravlja često organizuje besplatne preglede za najstariju populaciju, počev od mjerenja šećera u krvi, pritiska... Imajući u vidu da je zdravlje ove populacije prilično narušeno, te im je pomoć medicinskog osoblja neophodna, ekipe bijeljinskog Doma zdravlja organizuju preventivne preglede i u prostorijama Udruženja penzionera, kao što su to učinili i danas, povodom Dana starih lica.   

Semberija info - I.Gutić/V.Zelenović
​Foto - B.Milošević