JZU Sveti Vračevi: UNAPREĐENjE RADA BOLNICE U USLOVIMA KOVID -19 :: Semberija INFO ::

 

JZU Sveti Vračevi: UNAPREĐENjE RADA BOLNICE U USLOVIMA KOVID -19


Ekspertski tim  iz beogradske konsultantske kuće ALLAGES D.O.O. održao je danas u Bolnici “Sveti Vračevi” predavanje  na temu – Kako unaprijediti rad  bolnice u uslovima kovida kroz uvođenje standarda i sistema menadžmenta u specifičnim uslovima.



Tom prilikom prof. dr Miloš Jelić je govorio o “Sistemima menadžmenta za kvalitet usluga i izvrsnosti”, prof. dr Severin Rakić je održao predavanje na temu “Sprečavanje i suzbijanje infekcija povezanih s pružanjem usluga u cilju unapređenja kvaliteta i sigurnosti usluga u bolnici”, a ekonomista Tatjana Nešić je govorila o “Zahtjevima za kvalitet i kompetentnost za medicinske laboratorije”.

Cilj predavanja je da se menadžeri svih nivoa Bolnice “Sveti Vračevi” upoznaju sa ključnim standardima i propisima u epohi pandemije koji će im, kako je rečeno na predavanju , služiti kao “alat” za  proaktivno djelovanje u kriznim situacijama. “U uslovima neizvjesnosti glavno je ovladati standardima i pronaći lidere koji mogu voditi bilo koju organizaciju kada su stvari neizvjesne, jedan je od zaključaka predavanja.

Ocijenivši veoma značajnim dolazak stručnjaka iz ove oblasti, vršilac dužnosti direktora Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović, je istakao da pandemiju kovid 19 ne vidi kao krizu, nego ”priliku da se unaprijedi rad Bolnice i podigne na viši nivo na kojem ćemo, prije svih, biti spremna da odgovorimo izazovima savremenog doba."

JZU Sveti Vračevi