JZU Dom zdravlja: Polovinom oktobra stižu vakcine protiv sezonskog gripa :: Semberija INFO ::

 

JZU Dom zdravlja: Polovinom oktobra stižu vakcine protiv sezonskog gripa


U cilju blagovremenog informisanja građana o aktivnostima u Domu zdravlja, svakog ponedeljka će se organizovati konferencija za novinare. Na čelu ove zdravstvene, već dva mjeseca je primarijus dr Danijela Đukin, a kako je istakla, “cilj menadžmenta Doma zdravlja je pružanje zdravstvenih usluga svim građanima, na visokom profesionalnom nivou”.



- S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, primarni nam je cilj stabilizacija stanja i u tom cilju sam po preuzimanju dužnosti, preduzela mjere koje su se odnosile na potpunu reorganizaciju, a sve sa ciljem da se što efikasnije borimo protiv virusa korona. Mnogo je učinjeno u protekla dva mjeseca, ali to ne znači da ćemo raditi sa manjim entuzijazmom i u narednim danima i mjesecima”, rekla je Đukinova i najavila da polovinom oktobra stiže i dovoljan broj vakcine protiv sezonskog gripa. 

- Od 1. septembra radimo punim kapacitetom, a takođe, sa Udruženjem dijabetičara “Diabeta” radimo preventivne preglede dva puta sedmično. Riječ je o besplatnim pregledima ne samo za dijabetes, nego mjerenje temperature, krvnog pritiska, šećera u krvi i holesterola. Do sada je pregledano 600 pacijenata, a uz te preglede vrši se i edukacija”, pojasnila je Đukinova i naglasila da se navedene aktivnosti provode uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera.

S obzirom da je 29. septembra, Svjetski Dan srca, dva medicinska tima biće raspoređeni na punkt ispred “Emporiuma” i Doma zdravlja, gdje će obaviti besplatni pregledi. 
- Brojne su aktivnosti koje planiramo, a među njima su registracija i preregistracija pacijenata, besplatni ginekološki pregledi, zatim besplatni mamografski pregledi i td.”, najavila je Đukinova.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Đukinova je rekla da je na području Bijeljine trenutno 51 aktivnih osoba na kovid 19. Od početka školske godine evidentirana su tri slučaja kovid 19 kod školske djece, od čega je  aktivan jedan, a dva su izašla iz nadzora.

Semberija info - O.Stjepanović