UDRUŽENjE GRAĐANA ZA PROMOCIJU OBRAZOVANjA ROMA OTAHARIN: Da Bijeljina dobije Prihvatilište za djecu :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE GRAĐANA ZA PROMOCIJU OBRAZOVANjA ROMA OTAHARIN: Da Bijeljina dobije Prihvatilište za djecu


Udruženje građana ,,Otaharin'' počelo je sa prikupljanjem potpisa građana kao podršku inicijativi za osnivanje Prihvatilišta za djecu bez adekvatnog roditeljskog staranja i djecu koja su u riziku da postanu žrtve krivičnih djela u gradu Bijeljina.

Ova inicijativa je usmjerena na rješavanje problema djece koja su izložena eksploataciji i nasilju kroz osnivanje ustanove socijalnog smještaja. Osnivanje jedne ovakve ustanove ovoj djeci bi omogućilo da izađu iz kruga nasilja i zapostavljanja i pružila bi im se adekvatna podrška, kako bi sutra postali odgovorni članovi zajednice i društva, koji svojim radom i ponašanjem doprinose napretku Bijeljine.

Prikupljanje potpisa i podjela promotivnog materijala počela je danas na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, tačno u podne. Potpisi će se prikupljati do devetog oktobra.

- Ova inicijativa se provodi u okviru projekta ,,Društvena uključenost i integracija romske djece'' koji je podržala Ambasada Kraljevine Holandije u BiH. Cilj ovog projekta je da se unaprijedi društvena uključenost i kvalitet života djece Roma i druge djece u riziku na način da će im se obezbijediti puni pristup dječijim pravima i zagarantovati zaštita najboljeg interesa djece'', pojašnjavaju iz Udruženja ,,Otaharin''. 
                                        
Semberija info - V.Zelenović
Foto - B.Milošević