OBILjEŽEN EVROPSKI DAN JEZIKA :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽEN EVROPSKI DAN JEZIKA


Narodna biblioteka „Filip Višnjić“, škola stranih jezika „Anglia“ i „Američki kutak“, obilježili su Evropski dan jezika. Direktor Biblioteke Jovan Cvjetković, rekao je da je poruka povodom obilježavanja ovog dana, „značaj učenja stranih jezika“ , te da učenjem stranih jezika, upoznajemo i kulture drugih naroda.


-Svake godine povodom Evropskog dana jezika organizujemo druženje sa građanima, a za naše sugrađane smo, kao poklon, pripremili 50 knjiga na nekoliko stranih jezika. Na taj način želimo da ih zainteresujemo, da, ako do sada nisu učili strani jezik, to učine i steknu bogatstvo jezika i drugih kultura“, rekao je Cvjetković i najavio da će Biblioteka, za svoje članove organizovati besplatan tromjesečni kurs francuskog jezika.

-Imamo više od 10. 000 članova, a za sve zainteresovane članove ćemo krajem oktobra organizovati kurs francuskog jezika, što smo radili i prethodnih godina. Pozivam naše članove koji su zainteresovani da uče francuski jezik da nam se jave, a predavač će biti profesorica koja je predavač u osnovnim i srednjim školama u Bijeljini“, rekao je Cvjetković. Vlasnica i direktor škole stranih jezika „Anglia“ Verica Amidžić je izrazila zadovoljstvo što na ovaj način obilježavaju Evropski dan jezika.

-Ako želimo da budemo dio svijeta, neophodno je da učimo strane jezike, a poznavanje stranih jezika je bogatstvo. Nažalost, epidemiološka situacija donijela je brojne probleme, ali to ne umanjuje potrebu za učenjem. Imamo nove mogućnosti učenja stranih jezika, kao što je online nastava, tako da ne možemo pronalaziti izgovore da ne učimo, a „Anglia“ je organizovana i za online i klasično učenje“, istakla je Amidžićeva. Koordinator „Američkog kutka“ Dalibor Todorović rekao je da poznavanje stranih jezika ne samo da utiče na razumijevanje kulture drugih naroda, već povećava i lične šanse na tržištu rada, a samim tim utiče i na privredni sektor. Aktivnosti povodom Evropskog dana jezika organizovane su na platou ispred Biblioteke, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.
 
 Semberija. info