DOM UČENIKA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

DOM UČENIKA U BIJELjINI


Zbog pandemije virusa korona, u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravstvo RS, u bijeljinskom Domu učenika u ovoj školskoj godini neznatno je smanjen broj učenika i studenata koji će koristiti smještaj u ovoj ustanovi, kaže direktor Doma učenika Vladimir Vulović.

„U skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravstvo RS raspisali smo konkurs za četiri vaspitne grupe sa ukupno oko 90 učenika. U međuvremenu je završen i konkurs za prijem studenata, te ćemo u ovoj školskoj godini primiti oko 40 studenata. U domu ćemo imati ukupno oko 130 do 140 stanara“, kaže Vladimir Vulović. Inače, maksimalan kapacitet doma je 180 stanara.

Što se tiče cijena smještaja, one su ostale nepromijenjene i za učenike smještaj i ishrana koštaju 75 KM mjesečno, dok sa studente koji su na budžetu iznose 90 KM. Smještaj za samofinansirajuće studente iznosi 200 KM mjesečno.

 Vulović kaže da se u vrijeme pandemije virusa korona strogo poštuju propisane epidemiološke i higijenske mjere, uz poštovanje fizičke distance, te zabrane okupljanja učenika po prostorijama doma.

Semberija info