ODRŽANA SPORTSKA VJEŽBA ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA


U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti uGradskom parku u Bijeljini organizovana je sportska vježba za djecu sa posebnimpotrebama i djecu sa invaliditetom, kako bi se ukazalo na važnost inkluzije udruštvenoj zajednici.
 
Šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj ievropske integracije Ankica Todorović istakla je da je tema ovogodišnje Evropskesedmice mobilnosti „Mobilnost bez zagađenja za sve“.
 
- Danas smo vježbali u parku sa ciljem da naglasimovažnost pristupačnosti i promovišemo inkluzivni okvir koji uključuje svegrađane. Sva četiri ulaza u park, kao i ulaz u dječije igralište, prilagođenisu licima sa invaliditetom, kolicima za bebe i sredstvima za aktivan vidkretanja, kao što su bicikl, roleri, trotineti i slično - navela jeTodorovićeva.
 
Gradska uprava Grada Bijeljina organizovala je sportskičas na otvorenom uz pomoć Košarkaškog kluba „Feniks Basket“,koji od početka godine besplatno radi sa djecom sa posebnim potrebama.
 
-Svaki petak, u sportskoj sali Policijske uprave Bijeljina, održavamo besplatantrening za ovu djecu, uzrasta od četiri do 20 godina. Zadovoljni smo, jer senakon devet mjeseci rada već vidi napredak - istakao je predsjednik KK „FeniksBasket“ Branimir Đokić.
 

Radmila Simić iz Humanitarnog udruženja žena „Arta“kaže da su se članovi ovog udruženja odazvali pozivu za učešće natreningu jer boravak na čistom vazduhu i fizička aktivnost odgovaraju djecikoja imaju zdravstvene teškoće, ali i djeci koja nisu dovoljno socijalizovana.
 
- Ovo je primjer kvalitetne inkluzije, gdje su nam se,osim djece sa posebnim potrebama i invaliditetom, priključili i drugi mališanikoji su se zatekli u Parku - dodala je Simićeva.