BIJELjINA- EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI: PARK ZA NAŠU DJECU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA- EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI: PARK ZA NAŠU DJECU


Danas, 17. septembra, trećeg dana ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti koja se odvija pod sloganom ,,Mobilnost za sve bez štetnih gasova“,  organizatori pozivaju građane da djecu mlađeg uzrasta dovedu u Gradski park.
 
U Gradskom parku,  u vremenu od 10 do 12 časova, u akciji nazvanoj ,,Park za našu djecu“, mališani će moći da pogledaju i predstavu ,,Sunđer Bob na biciklu“.
 
Prema programu obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, a koja se u Bijeljini obilježava po drugi put,  u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije da se poseban akcenat stavi na zdravlje i blagostanje ljudi, aktivisti Ekološkog udruženja ,,Eko put“ će u vremenu od 11 do 12 časova u centru grada vršiti monitoring frekvencije saobraćaja.
 
Odluka da svakog dana u večernjim satima Ulica Vuka Karadžića bude zatvoirena za saobraćaj takođe je jedna od aktivnosti kojima e ukazuje na potrebu zatvaranja užeg centra grada za saobraćaj, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života građana i očuvanja njihovog zdravlja.

Semberija info