Revijalna trka galopera :: Semberija INFO ::

 

Revijalna trka galopera


Po izuzetno lošem, kišovitom vremenu, u ponedjeljak, četrnaestog januara, održana  je revijalna trka galopera na bijeljinskom hipodromu. Okupili su se zaljubljenici u konjičke trke, vlasnici nekoliko ergela i grla koja učestvuju na konjičkim trkama i megdanima.
 Milenko Božić, predsjednik Skupštine Konjičkog kluba „Semberija“  kaže da Bijeljina ima stogodišnju tradiciju u konjičkom sportu.
„Hipodrom je u funkciji već nekoliko godina, ali ovdje treba izgraditi i neke dodatne sadržaje.  Grad bez hipodorma i nije grad. Davno smo počeli da obnavljamo tradiciju konjičkog  sporta, koji datira još od čika Ilije Lakića koji je prije nekoliko decenija organizovao konjičke trke u Semberiji. I nedavno preminuli Đojo Krstić bio je veliki entuzijasta i zaljubljenik u konjički sport".

Milica Simić, 15 godina

Ibro Hodžić (50) kaže da je od svoje dvanaeste godine, kao džokej, učestvovao u konjičkim trkama galopera.
„Unazad godinu dana ponovo sam se aktivirao u ergeli „Dr Husić“ iz Bijeljine. Vraćam se na stare staze. Stari vuk je ponovo u sedlu. Imam iza sebe više od hiljadu trka na kojima sam učestvovao kao džokej. Imao sam nekada velike pobjede u Čačku, Beogradu i drugim gradovima“, kaže Ibro Hodžić.
Muniz Husić kaže da njegova porodica više od četrdesetak godina druguje sa konjima.
„Bilo je puno konjičkih trkka u kojima smo učestvovali. Kod kuće imamo više od 150 diploma i pehara. Odnosili smo pobjede u Bijeljini, u Nevesinju, u Srbiji. Moj otac je neizmjerno volio konje. U prošloj godini pobjede su odnosili naši konji, galoper „Gordon fleš“, petogodac, i „Mirna“, radno grlo“.
 Husić je tom prilikom podijelio djeci šezdesetak novogodišnjih paketića, ističući da i najmlađi treba da prate i da zavole konje i konjički sport.

Lj.Lj.