Pokret za Bijeljinu: Potpisan sporazum o saradnji sa Srpskom ligom iz Srbije :: Semberija INFO ::

 

Pokret za Bijeljinu: Potpisan sporazum o saradnji sa Srpskom ligom iz Srbije


Predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović potpisao je danas Sporazum o saradnji sa Aleksandrom Đurđevim, predsjednikom Srpske lige, parlamentarne političke stranke iz Srbije.

„Mi, iz Pokreta za Bijeljinu, želimo da ostvarujemo dobre veze i saradnju sa Srbijom koju doživljavamo kao svoju maticu. Zajedno sa Srpskom ligom želimo da radimo na jačanju tih prijateljskih veza i da unaprijedimo saradnju u narednom periodu“, izjavio je Milenko Mitrović nakon potpisivanja ovog sporazuma, zahvalivši se rukovodstvu Srbije, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, na svemu onome što čini za Republiku Srpsku i Bijeljinu.



„To je za nas putokaz za budućnost, kako i mi treba da cijenimo tu pomoć, da pamtimo i da uzvraćamo na najbolji mogući način. Ubijeđen sam da će naša saradnja sa Srpskom ligom biti dugotrajna i da ćemo u budućnosti sarađivati, jer su naši politički programi slični“, istakao je Milenko Mitrović.

 Aleksandar Đurđev, predsjednik Srpske lige i poslanik u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, izjavio je da je Srpska liga mlada politička partija, te da je nakon proteklih parlamentarnih izbora u Srbiji postala i parlamentarna stranka na regionalnom nivou u Vojvodini.

„Naše političke stranke, i Pokret za Bijeljinu i Srpska liga su konzervativne političke stranke. Zalažemo se za očuvanje tradicionalnih vrijednosti i za afirmaciju svega onoga što je dobro u srpskom narodu, bez obzira da li živi u Srbiji ili u Republici Srpskoj. Ovom prilikom pozivamo stanovnike Bijeljine da na narednim lokalnim izborima glasaju za Pokret za Bijeljinu, jer je riječ o mladim ljudima koji imaju ugled u ovom gradu i šire. Bijeljina zaslužuje puno više i ne bi trebalo da bude u sjenci Banjaluke. Bijeljina je već izrasla u veliki regionalni centar i zaslužuje puno više u smislu budućeg razvoja“, istakao je Aleksandar Đurđev.

Semberske novine