OBILjEŽENA SLAVA HRAMA U UGLjEVIČKOJ OBRIJEŽI :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽENA SLAVA HRAMA U UGLjEVIČKOJ OBRIJEŽI


U hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Ugljevičkoj Obriježi danas je služenjem liturgije, ophodom oko hrama, parastosom za 24 poginula mještana,  boraca Vojske Republike Srpske obilježena hramovna slava Ivanjdan.
 
Starješina hrama protonamjesnik Igor Šojić poručio je da se danas proslavlja jedan od najvećih proroka, starog i novog zavjeta Sveti Jovan Krstitelj.
 
Među brojnim vjernicima hramovnoj slavi prisustvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je čestitao krsnu slavu sveštenstvu i parohijanima.
 
„Opština Ugljevik je uvijek zajedno sa našom crkvom, koja je vijekovima unazad sačuvala srpski narod i bila njegova najveća podrška“, istakao je Perić i najavio i u narednom periodu podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi od strane rukovodstva ove opštine.
 
On je dodao da je u Mjesnoj zajednici Ugljevička Obrijež u proteklom periodu lokalna vlast  uradila mnogo kada je riječ o poboljšanju kvaliteta života njenih stanovnika.
 
„Radili smo infrastrukturne projekte, i planiramo da u toku ove godine  radimo projekte u cilju ostanka stanovnika na ovim prostorima“, rekao je Perić.