LOPARE: POD EPIDEMIOLOŠKIM NADZOROM 78 LICA :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POD EPIDEMIOLOŠKIM NADZOROM 78 LICA


Štab za vanredne situacije opštine Lopare, u kojoj nema osoba pozitivnih na virus korona, konstatovao je danas da je broj lica pod epidemiološkim nadzorom u odnosu na prije sedam dana duplo manji i iznosi 78.

"Veoma je važno da se broj lica pod epidemiološkim nadzorom smanjuje, da juče i danas niko nije ušao u nadzor", rekao je novinarima načelnik opštine Lopare Rado Savić.

"Naši Majevičani koji pristižu iz dijaspore se pridržavaju mjera, a po informacijama kojima raspolažemo u opštinskoj upravi, nema zaraženih ni među našim Majevičanima u Švajcarskoj. Jedina eventualna opasnost nam je donošenje infekcije iz gradova okruženja - Brčkog, Bijeljine i Tuzle", naveo je Savić.

On je rekao da je u vezi sa tim poslao dopis Policijskoj stanici Lopare da bude pojačana kontrola saobraćaja, uz prisustvo zdravstvenih radnika, na ulasku u opštinu iz ovih mjesta, te da čeka odgovor.

Savić je istakao da je u Loparama počela i podjela regresiranog goriva za poljoprivredne proizvođače koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

"U toku je i prijava zainteresovanih proizvođača za sjemenski i sadni materijal koji se distribuiše posredstvom resornog ministarstva", dodao je Savić.

On je rekao da će raspodjela 150 paketa sadnog i sjemenskog materijala biti po prioritetu, odnosno prednost će imati najugroženije kategorije stanovništva.

Na području ove majevičke opštine ima 865 registrovanih poljoprivrednih proizvođača.

​Opština Lopare