REGRESIRANO GORIVO ZA POLjOPRIVREDNIKE - Mićić: Počela podjela potvrda za gorivo :: Semberija INFO ::

 

REGRESIRANO GORIVO ZA POLjOPRIVREDNIKE - Mićić: Počela podjela potvrda za gorivo


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da je danas počelo izdavanje potvrda za regresirano gorivo za 2.873 poljoprivrednih prizvođača u Semberiji, u svih 14 mjesnih kancelarija.

Poljoprivrednici mogu preuzeti ukupno 100 litara regresiranog dizel goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine upisane kao način korištenja u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Za ove namjene Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbijedilo je 5,5 miliona KM, za ukupno 9.418 poljoprivrednih gazdinstava, odnosno korisnika podsticaja.

Podsticaj za regresiranje dizel-goriva za izvođenje proljećnjih i jesenjih radova u poljoprivredi utvrđen je u iznosu od 0,60 KM po litru dizel-goriva.

U skladu sa Zaključkom Republičkog kriznog štaba, prvim obračunom su obuhvaćeni i korisnici koji nisu izvršili obavezu plaćanja protivgradne zaštite i prijavu doprinosa za prošlu godinu.

Regresirano dizel-gorivo korisnici će preuzimati kod distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom za distribuciju. Preuzimanje, odnosno kupovina regresiranog dizel-goriva trajaće do 30. oktobra.

 POMOĆ POLjOPIVREVDNICIMA PREKO AGRARNOG FONDA

Mićić je saopštio da je donesena odluka da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima u prodaji ili kupovini proizvoda.“U tom cilju je u Agrarnom fondu, svakim danom od 7.00 do 15.00 časova u funkciji broj telefona 055-206-984“, naglasio je Mićić.

Semberija info - Z. Kusmuk