DUŠKO MILOVANOVIĆ: OTVARAMO LINIJU ZA PSIHOSOCIJLNU PODRŠKU :: Semberija INFO ::

 

DUŠKO MILOVANOVIĆ: OTVARAMO LINIJU ZA PSIHOSOCIJLNU PODRŠKU


Dom zdravlja je obezbijedio zdravstveni nadzor za osobe pozitivne na virus korona u Domu učenika, koji je određen za karantin. Dogovorili smo se da po posebnim procedurama transportujemo četiri pacijenta u taj karantin.Oni će od danas biti smješteni u tom karantinu, izjavio je nakon sjednice Kriznog štaba Duško Milovanović, direktor bijeljinskog Doma zdravlja.

„Što se tiče epidemiološkog nadzora u karantinu u Domu učenika, sve procedure su obavljene i naši zdravstveni radnici mogu spremno odgovoriti na sve zahtjeve i potrebe. Odlučili smo da od subote, 28. marta, u Centru za mentalno zdravlje otvorimo novu liniju za psihosocijalnu podršku građanima, odnosno osobama koje su smještene u kućnoj izolaciji i karantinima. Telefon na koji se građani mogu javljati je: 055/415 -260. Ovaj telefon će biti u funkciji od ponedjeljka do petka, u periodu od osam do 19 sati, a subotom i nedjeljom od osam do 12 sati. Građani će moći dobiti savjete i podršku naših psihologa“, izjavio je Milovanović, naglasivši da Stomatološka služba Doma zdravlja Bijeljina radi samo za hitne slučajeve.

„ Trenutno nijedna privatna stomatološka ordinacija u gradu ne radi. Imamo više posla, kada su u pitanju hitne intervencije. Svi zaposleni u Stomatološkoj službi su obučeni za novonastalu situaciju, kada je riječ o ličnoj zaštiti i odnosu prema pacijentu. Svi oni koriste neophodnu zaštitu u ovakvim situacijama“, istakao je doktor Milovanović.

Semberija info (Lj.Ljubojević)