UDRUŽENjE VETERANA “GARDA PANTERI”: NE ODUSTAJEMO OD ZAHTJEVA DA JEDNA ULICA U GRADU NOSI MAUZEROVO IME! :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE VETERANA “GARDA PANTERI”: NE ODUSTAJEMO OD ZAHTJEVA DA JEDNA ULICA U GRADU NOSI MAUZEROVO IME!


Udruženje veterana "Garda Panteri" svake godine, uoči godišnjice od ubistva osnivača i komandanta Garde Panteri Ljubiše Savića Mauzera, organizuje konferenciju za javnost, kako bi istakli njegov značaj za Semberiju i Republiku Srpsku.

-Navršavaju se 23 godine od ubistva Ljubiše Savića Mauzera, čovjeka koji je branio i stvarao Republiku Srpsku. Bio je borac protiv kriminala i korupcije, a kao nekadašnji načelnik PU Bijeljina pokrenuo je aktivnosti kako bi se na put stalo ratnim profiterima, zbog čega je je i ubijen”, rekao je Petar Cvjetinović, ponovo na Skupštini veterana, izabrani predsjednik Udruženje veterana "Garda Panteri". On je naglasio da Mauzer zaslužuje da jedna ulica u gradu nosi njegovo ime, ali to još uvijek nije realizovano, uprkos brojnim podnesenim inicijativama kako načelnicima i gradonačelnicima Bijeljine, tako i Skupštinama grada.

-Semberija je zatajila kad u pitanju ime Ljubiše Savića Mauzera, a u prilog ide i podatak da nisu ni jednu marku dali za školovanje njegove djece niti im je ponuđen posao nakon školovanja”, rekao je Cvijetinović i dodao da su podnošene i inicijative da ulice u gradu nose i ime Branka Pantelića Pantera i Blogoja Gavrilovića, takođe semberskih komandanata.



-Nećemo odustajati od zahtjeva, jer to su zaslužili i Mauzer i Panter i Gavrilović”, poručio je Cvijetinović. On je dodao i da je Udruženje pokrenulo aktivnosti za izgradnju spomenika za 23 poginula borca Garde u Brčkom, a spomenik će biti otkriven 25. jula.

-Garda Panteri je imala ogroman značaj u odbrani tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata i mi ćemo istrajavati u aktivnostima da se to ne zaboravlja”, rekao je Cvijetinović i najavio da će u ponedeljak, 5. juna, predati i inicijativu da se na Skupštini grada izglasa povećanje sredstava za sahrane demobilisanih boraca, jer je dosadašnjih 150 KM više nego malo.

(Semberija info)